Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Glavni rudarski projekt eksploatacije ležišta boksita L-36 u eksploatacijskom polju “Bešpelj” (CROSBI ID 767030)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Galić, Ivo ; Dragičević, Ivan ; Hajsek, Danijel ; Janković, Branimir Glavni rudarski projekt eksploatacije ležišta boksita L-36 u eksploatacijskom polju “Bešpelj” // Ministarstvo Gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske. 2010.

Podaci o odgovornosti

Galić, Ivo ; Dragičević, Ivan ; Hajsek, Danijel ; Janković, Branimir

hrvatski

Glavni rudarski projekt eksploatacije ležišta boksita L-36 u eksploatacijskom polju “Bešpelj”

U boksitonosnom području Jajca postoje brojna ležišta visokokvalitetnih boksita. Razlikuju se četiri «revira»: Poljane, Crvene stijene, Bešpelj i Liskovica. Većina ležišta je iskorištena bilo podzemnim rudarskim radovima ili kao površinski kopovi. Rudnici boksita Jajce nastavkom istraživanja boksita u području Bešpelja pronalaze i okonturuju nova ležišta. Istraživanja se provode bušenjem s površine terena ali i bušenjem iz istraživačko eksploatacijskih potkopa. Tako je bušenjem s površine nedaleko od kontakta podinskih i krovinskih naslaga pronađeno ležište L-36. Ono je istraženo tijekom 2007. godine. Na zahtjev Investitora-Rudnika boksita Jajce pristupilo se elaboriranju zaliha crvenog boksita u ovom ležištu. Ležište L-36 nalazi se u neposrednoj blizini ležišta L-35. Od njega je udaljeno cca 340 m u smjeru istoka uz već poznati boksitonosni bešpeljski kontakt. Rezerve ležišta L-35 elaborirane 2003. godine (Dragičević i Nuić). Istražujući ležište L-36 ustanovljeni su slični litostratigrafski odnosi i vrlo zamršen strukturni položaj ležišta.

eksploatacijsko polje Bešpelj; podzemna eksploatacija; Jajce; istražno bušenje

nije evidentirano

engleski

The main mining project of exploitation of L-36 bauxite deposits in the exploitation field Bešpelj "

nije evidentirano

Bešpelj exploitation field; underground mining; Jajce; exploration drilling

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Ministarstvo Gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske

2010.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Rudarstvo, nafta i geološko inženjerstvo