Samokontrola u pripremi hrane po principima HACCP sustava na primjeru dječjeg vrtića Opatija (CROSBI ID 568640)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Bilajac, Lovorka ; Cenov, Arijana ; Lakošeljac, Danijela
hrvatski
Samokontrola u pripremi hrane po principima HACCP sustava na primjeru dječjeg vrtića Opatija
Rukovanje s hranom sukladno HACCP planu kroz čitav proces od preuzimanja sirovina do posluživanja gotovog jela osigurava zdravstveno ispravnu i sigurnu hranu. Uprava dječjeg vrtića Opatija prepoznala je važnost pripremanja hrane provedbom preventivnog postupka samokontrole, razvijenog u skladu s načelima HACCP sustava te započela s uvođenjem 2006.gocine. HACCP plan proveden je temeljem sedam HACCP principa te su zadovoljeni svi preduvjetni programi. Za osiguravanje zdravstveno ispravne hrane prepoznate su potencijalne opasnosti te su sustavom samokontrole djelatnika koji pripremaju i poslužuju hranu odstranjene ili svedene na minimum. Uvedeno je dokumentirano praćenje hrane od njezinog ulaska u objekt, prilikom skladištenja, pripreme, termičke obrade transporta i posluživanja te je na taj način osigurana sljedivost hrane i kao željeni rezultat dobivena zdravstveno ispravna hrana za korisnike- djecu.
HACCP plan; samokontrola; zdravstveno ispravna hrana; dječji vrtić
nije evidentirano
engleski
Self control in the food preparation according to the principles of HACCP system on the example of kindergarden Opatija
nije evidentirano
HACCP plan; self-control; healthy food; kindergarten
nije evidentirano
Podaci o prilogu
9-16.
2009.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Stručno edukativni seminar "Upravljanje zdravstvenim rizicima u predškolskim ustanovama" : Zbornik radova
Rijeka: Hravatska udruga za sanitarno inženjerstvo ; Komora sanitarnih inženjera i tehničara
978-953-95058-7-3
Podaci o skupu
Stručno edukativni seminar "Upravljanje zdravstvenim rizicima u predškolskim ustanovama"
pozvano predavanje
05.06.2009-05.06.2009
Opatija, Hrvatska