Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Samokontrola u pripremi hrane po principima HACCP sustava na primjeru dječjeg vrtića Opatija (CROSBI ID 568640)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija

Bilajac, Lovorka ; Cenov, Arijana ; Lakošeljac, Danijela Samokontrola u pripremi hrane po principima HACCP sustava na primjeru dječjeg vrtića Opatija // Stručno edukativni seminar "Upravljanje zdravstvenim rizicima u predškolskim ustanovama" : Zbornik radova. Rijeka: Hravatska udruga za sanitarno inženjerstvo ; Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2009. str. 9-16

Podaci o odgovornosti

Bilajac, Lovorka ; Cenov, Arijana ; Lakošeljac, Danijela

hrvatski

Samokontrola u pripremi hrane po principima HACCP sustava na primjeru dječjeg vrtića Opatija

Rukovanje s hranom sukladno HACCP planu kroz čitav proces od preuzimanja sirovina do posluživanja gotovog jela osigurava zdravstveno ispravnu i sigurnu hranu. Uprava dječjeg vrtića Opatija prepoznala je važnost pripremanja hrane provedbom preventivnog postupka samokontrole, razvijenog u skladu s načelima HACCP sustava te započela s uvođenjem 2006.gocine. HACCP plan proveden je temeljem sedam HACCP principa te su zadovoljeni svi preduvjetni programi. Za osiguravanje zdravstveno ispravne hrane prepoznate su potencijalne opasnosti te su sustavom samokontrole djelatnika koji pripremaju i poslužuju hranu odstranjene ili svedene na minimum. Uvedeno je dokumentirano praćenje hrane od njezinog ulaska u objekt, prilikom skladištenja, pripreme, termičke obrade transporta i posluživanja te je na taj način osigurana sljedivost hrane i kao željeni rezultat dobivena zdravstveno ispravna hrana za korisnike- djecu.

HACCP plan; samokontrola; zdravstveno ispravna hrana; dječji vrtić

nije evidentirano

engleski

Self control in the food preparation according to the principles of HACCP system on the example of kindergarden Opatija

nije evidentirano

HACCP plan; self-control; healthy food; kindergarten

nije evidentirano

Podaci o prilogu

9-16.

2009.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Stručno edukativni seminar "Upravljanje zdravstvenim rizicima u predškolskim ustanovama" : Zbornik radova

Rijeka: Hravatska udruga za sanitarno inženjerstvo ; Komora sanitarnih inženjera i tehničara

978-953-95058-7-3

Podaci o skupu

Stručno edukativni seminar "Upravljanje zdravstvenim rizicima u predškolskim ustanovama"

pozvano predavanje

05.06.2009-05.06.2009

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita