Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Održivi turizam i/ili održivost u turizmu (CROSBI ID 568469)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Krbec, Denisa Održivi turizam i/ili održivost u turizmu. 2010

Podaci o odgovornosti

Krbec, Denisa

hrvatski

Održivi turizam i/ili održivost u turizmu

Agenda 21 za industriju putovanja i turizma: prema ekološki održivom razvoju je još 1996.g.utvrdila potrebu šire suradnje na područjima poduzetništva u turizmu vs. zaštite prirodnih i kulturnih resursa, te izrade strategija održivog razvoja turizma u globalnim okvirima. Usvajanjem dokumenta pod nazivom "Joining Forces. Collaborative Processes for Sustainable and Competitive Tourism", Svjetska turistička organizacija (UNWTO) je 2010.g. promovirala inovativne modele i pristupe koji bi trebali potaknuti suradnju svih dionika u turizmu, uključujući i sve one koji bi trebali svojom aktivnošću dati dopinos usvajanju, a potom i učinkovitosti tzv. lokalnih agendi 21.Europska kampanja za održive gradove i mjesta primjer je dobre prakse u razvoju urbanog turizma. U predavanju su naglašeni strateški prioriteti, te su predloženi koraci koji na strateškoj razini mogu osigurati ostvarivanje daljnjeg razvoja hrvatskog turizma i istodobno povećanje njegove konkurentnosti.

održivi turizam; Agenda 21; ekološka dimenzija; strateški prioriteti; konkurentnost

Organizacijski odbor akcije "Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2010" utvrdio je temu Hrvatskog turističkog foruma 2010. pod nazivom "Održivost hrvatskog turizma - konkurentnost", na kojem je održano pozvano predavanje kao uvod u panel raspravu u organizaciji HRT-a (emisija "Poslovni klub" urednika Đure Tomljenovića) i Hrvatske gospodarske komore, Sektora za turizam, Zagreb.

engleski

Sustainable Tourism and/or Sustainability for Tourism

nije evidentirano

Sustainable Tourism; Agenda 21; Ecological Dimension; Strategic Priorities; Competitiveness

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2010.

nije evidentirano

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

Hrvatski turistički forum, Dani hrvatskog turizma 2010.

ostalo

20.10.2010-22.10.2010

Rovinj, Hrvatska

Povezanost rada

Sociologija