Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 489782

Udjel pšenica s 1B/1R kromosmskom translokacijom u sortimentu bjelovarske regije


Srečec, Siniša; Pohajda, Jaromir; Jošt, Marijan
Udjel pšenica s 1B/1R kromosmskom translokacijom u sortimentu bjelovarske regije // Sjemenarstvo, 9 (1992), 4-5; 279-285 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 489782 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Udjel pšenica s 1B/1R kromosmskom translokacijom u sortimentu bjelovarske regije
(Na podruèju bjelovarske regije praæene su površine i prinosi kultivara pšenice sa i bez 1B/1R kromosomske translokacije, u razdoblju od 1984. do 1991. godine.Stalni porast površina zasijanih kultivarima pšenice s 1B/1R kromosomskom translokacijom rezultat je dosta visokih i stabilnih prinosa koje ti kultivari daju u odnosu na kultivare bez translokacije. Analizirajuæi te podatke i usporeðujuæi ih sa stanjem u Republici Sloveniji, nameæe se misao da bi kultivari pšenice s 1B/1R kromosomskom translokacijom mogli imati veæu prilagodljivost i stabilnost, na što upuæuju i rezultati inozemnih istraživaèa.)

Autori
Srečec, Siniša ; Pohajda, Jaromir ; Jošt, Marijan

Izvornik
Sjemenarstvo (1330-0121) 9 (1992), 4-5; 279-285

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
pšenica ; prirod ; sjeme ; kultivar ; nicanje ; sklop
(wheat ; yield ; seeds ; cultivar ; germination)

Sažetak
Na podruèju bjelovarske regije praæene su površine i prinosi kultivara pšenice sa i bez 1B/1R kromosomske translokacije, u razdoblju od 1984. do 1991. godine.Stalni porast površina zasijanih kultivarima pšenice s 1B/1R kromosomskom translokacijom rezultat je dosta visokih i stabilnih prinosa koje ti kultivari daju u odnosu na kultivare bez translokacije. Analizirajuæi te podatke i usporeðujuæi ih sa stanjem u Republici Sloveniji, nameæe se misao da bi kultivari pšenice s 1B/1R kromosomskom translokacijom mogli imati veæu prilagodljivost i stabilnost, na što upuæuju i rezultati inozemnih istraživaèa.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)POVEZANOST RADA


Ustanove:
Visoko gospodarsko učilište, Križevci

Profili:

Avatar Url Marijan Jošt (autor)

Avatar Url Siniša Srečec (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

hrcak.srce.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Srečec, Siniša; Pohajda, Jaromir; Jošt, Marijan
Udjel pšenica s 1B/1R kromosmskom translokacijom u sortimentu bjelovarske regije // Sjemenarstvo, 9 (1992), 4-5; 279-285 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Srečec, S., Pohajda, J. & Jošt, M. (1992) Udjel pšenica s 1B/1R kromosmskom translokacijom u sortimentu bjelovarske regije. Sjemenarstvo, 9 (4-5), 279-285.
@article{article, author = {Sre\v{c}ec, Sini\v{s}a and Pohajda, Jaromir and Jo\v{s}t, Marijan}, year = {1992}, pages = {279-285}, keywords = {p\v{s}enica, prirod, sjeme, kultivar, nicanje, sklop}, journal = {Sjemenarstvo}, volume = {9}, number = {4-5}, issn = {1330-0121}, title = {Udjel p\v{s}enica s 1B/1R kromosmskom translokacijom u sortimentu bjelovarske regije}, keyword = {p\v{s}enica, prirod, sjeme, kultivar, nicanje, sklop} }
@article{article, author = {Sre\v{c}ec, Sini\v{s}a and Pohajda, Jaromir and Jo\v{s}t, Marijan}, year = {1992}, pages = {279-285}, keywords = {wheat, yield, seeds, cultivar, germination}, journal = {Sjemenarstvo}, volume = {9}, number = {4-5}, issn = {1330-0121}, title = {Na podru\`{e}ju bjelovarske regije pra\aeene su povr\v{s}ine i prinosi kultivara p\v{s}enice sa i bez 1B/1R kromosomske translokacije, u razdoblju od 1984. do 1991. godine.Stalni porast povr\v{s}ina zasijanih kultivarima p\v{s}enice s 1B/1R kromosomskom translokacijom rezultat je dosta visokih i stabilnih prinosa koje ti kultivari daju u odnosu na kultivare bez translokacije. Analiziraju\aei te podatke i uspore\dhuju\aei ih sa stanjem u Republici Sloveniji, name\aee se misao da bi kultivari p\v{s}enice s 1B/1R kromosomskom translokacijom mogli imati ve\aeu prilagodljivost i stabilnost, na \v{s}to upu\aeuju i rezultati inozemnih istra\v{z}iva\`{e}a.}, keyword = {wheat, yield, seeds, cultivar, germination} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts

Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font