Faktori koji utječu na period berbe krastavaca za konzerviranje (CROSBI ID 567279)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Lešić, Ružica ; Žutić, Ivanka
hrvatski
Faktori koji utječu na period berbe krastavaca za konzerviranje
Period berbe i kumulativni prinos standardnih plodova krastavaca za konzerviranje (3 - 12 cm) cv. Parifin mix prikazan je kroz 12 godina ispitivanja. Ustanovljena je vrlo slaba pozitivna korelacija između perioda berbe (63 dana) i sume efektivnih temperatura (r=0, 22) i sume oborina u periodu berbe (r=0, 46), a negativna korelacija između srednje dnevne efektivne temperature i perioda berbe (r=-0, 48). S navedenim klimatskim faktorima ukupni prinos (30, 4 t/ha) i dnevni prirast plodova (500 kg/ha) nisu bili u korelaciji.
krastavci; klimatski faktori
nije evidentirano
engleski
Factors affecting the harvest period of pickling cucumbers
nije evidentirano
cucumbers; climatic factors
nije evidentirano
Podaci o prilogu
41-46.
1986.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova jugoslavenskog simpozija „Intenzivna proizvodnja povrća za zdravu ishranu“
Zagreb : Novi Sad: Fakultet poljoprivrednih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu
Podaci o skupu
Jugoslavenski simpozij „Intenzivna proizvodnja povrća za zdravu ishranu“
predavanje
28.01.1986-31.01.1986
Split, Hrvatska