Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 486288

Gorak okus soli


Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko
Gorak okus soli // Novi pekar, 55 (2010), 36-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


Naslov
Gorak okus soli
(Bitter taste of salt)

Autori
Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Dumančić, Gabrijela ; Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko

Izvornik
Novi pekar (1332-776x) 55 (2010); 36-39

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Kuhinjska sol; kruh; pekarski proizvodi
(Salt; braed; bakery products)

Sažetak
Visoki krvni tlak glavni je uzrok srčanih bolesti i moždanog udara, koji se može uspješno smanjiti redukcijom unosa natrija u prehrani, preko kuhinjske soli. Unos soli za stanovništvo diljem Europe, pa tako i Hrvatske, vrlo je visok i premašuje količine potrebne za normalno funkcioniranje organizma.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
113-1130475-2722 - Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (Daliborka Koceva Komlenić, )

Ustanove
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek