Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Gorak okus soli (CROSBI ID 166514)

Prilog u časopisu | stručni rad

Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Dumančić, Gabrijela ; Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko Gorak okus soli // Novi pekar, 55 (2010), 36-39

Podaci o odgovornosti

Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Dumančić, Gabrijela ; Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko

hrvatski

Gorak okus soli

Visoki krvni tlak glavni je uzrok srčanih bolesti i moždanog udara, koji se može uspješno smanjiti redukcijom unosa natrija u prehrani, preko kuhinjske soli. Unos soli za stanovništvo diljem Europe, pa tako i Hrvatske, vrlo je visok i premašuje količine potrebne za normalno funkcioniranje organizma.

kuhinjska sol ; kruh ; pekarski proizvodi

nije evidentirano

engleski

Bitter taste of salt

nije evidentirano

salt ; braed ; bakery products

nije evidentirano

Podaci o izdanju

55

2010.

36-39

objavljeno

1332-716X

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija