izvor podataka: crosbi
✓
Gorak okus soli (CROSBI ID 166514)
Prilog u časopisu | stručni rad
Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Dumančić, Gabrijela ; Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko
Gorak okus soli // Novi pekar, 55 (2010), 36-39
Podaci o odgovornosti
Ugarčić-Hardi, Žaneta ; Dumančić, Gabrijela ; Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko
hrvatski
Gorak okus soli
Visoki krvni tlak glavni je uzrok srčanih bolesti i moždanog udara, koji se može uspješno smanjiti redukcijom unosa natrija u prehrani, preko kuhinjske soli. Unos soli za stanovništvo diljem Europe, pa tako i Hrvatske, vrlo je visok i premašuje količine potrebne za normalno funkcioniranje organizma.
kuhinjska sol ; kruh ; pekarski proizvodi
nije evidentirano
engleski
Bitter taste of salt
nije evidentirano
salt ; braed ; bakery products
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove