Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Pakiranje voća i povrća (CROSBI ID 361214)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Zastavniković, Jasmina Pakiranje voća i povrća / Jakobek, Lidija (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2010

Podaci o odgovornosti

Zastavniković, Jasmina

Jakobek, Lidija

hrvatski

Pakiranje voća i povrća

Cilj ovog rada je predstaviti različite postupke pakiranja voća i povrća u različite ambalažne materijale. Voće i povrće predstavlja živuće tkivo podložno propadanju čiji je metabolizam aktivan i u razdoblju nakon branja. Pakiranjem voća i povrća nastoji mu se održati svježina i produžiti vrijeme skladištenja. Voće i povrće se može pakirati u ambalažu od polimernih filmova, vrećice, podloške, te u uvjetima modificirane atmosfere.

voće ; povrće; ambalaža; pakiranje voća i povrća

nije evidentirano

engleski

Packaging of fruits and vegetables

The aim of this paper was to present different methods of packaging of fruits and vegetables in different packaging materials. Fruits and vegetables are a living tissue, which are perishable and whose metabolism is active in the period after picking. The main purpouse of packaging of fruits and vegetables is to maintain freshness and extend the storage time. Fruits and vegetables can be packed in containers of polymer films, bags, tray packs and in terms of a modified atmosphere.

fruits ; vegetables; package; packaging of fruits and vegetables

nije evidentirano

Podaci o izdanju

21

01.10.2010.

obranjeno

109:499814

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice