Pakiranje voća i povrća (CROSBI ID 361214)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Zastavniković, Jasmina
Jakobek, Lidija
hrvatski
Pakiranje voća i povrća
Cilj ovog rada je predstaviti različite postupke pakiranja voća i povrća u različite ambalažne materijale. Voće i povrće predstavlja živuće tkivo podložno propadanju čiji je metabolizam aktivan i u razdoblju nakon branja. Pakiranjem voća i povrća nastoji mu se održati svježina i produžiti vrijeme skladištenja. Voće i povrće se može pakirati u ambalažu od polimernih filmova, vrećice, podloške, te u uvjetima modificirane atmosfere.
voće ; povrće; ambalaža; pakiranje voća i povrća
nije evidentirano
engleski
Packaging of fruits and vegetables
The aim of this paper was to present different methods of packaging of fruits and vegetables in different packaging materials. Fruits and vegetables are a living tissue, which are perishable and whose metabolism is active in the period after picking. The main purpouse of packaging of fruits and vegetables is to maintain freshness and extend the storage time. Fruits and vegetables can be packed in containers of polymer films, bags, tray packs and in terms of a modified atmosphere.
fruits ; vegetables; package; packaging of fruits and vegetables
nije evidentirano
Podaci o izdanju
21
01.10.2010.
obranjeno
109:499814
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek