Analiza teksturalnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica (CROSBI ID 566854)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Troha, Ferdinand ; Karlović, Sven ; Ježek, Damir ; Troha Mendel, Višnja
hrvatski
Analiza teksturalnih svojstava kod sporo fermentiranih trajnih kobasica
Analizom su obuhvaćene tri kulenove seke, dvije trajne konjske kobasice, jedna trajna kobasica od goveđeg mesa. Razlike u teksturalnim svojstvima posljedica su različitog sirovinskog sastava. Analiza je pokazala prilično dobru honogenost u dobivenim vrijednostima za tvrdoću, elastičnost i rad potreban za žvakanje, kako unutar samih salama, tako i prilikom međusobne usporedbe. Određena odstupanja kao posljedica proizvodnog procesa i samog sastava postoje, te je usporedbom određena najkvalitetnija salama iz aspekta njezine teksture. Boja svih ispitivanih kobasica zadovoljava kriterije potrošaća, pri čemu su analizirane razlike u boji kao i da li se čitav spektar nalazi untuar predviđenih granica
teksturalna svojstva; trajne kobasice; tvrdoća; elastičnost; adhezivnost
nije evidentirano
engleski
Analysis of textural features in slowly fermented permanent sausage
nije evidentirano
textural properties; permanent sausages; hardness; elasticity; adhesiveness
nije evidentirano
Podaci o prilogu
1469-1473.
2010.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Proceedings of the 2nd International Conference "Vallis Aurea" Focus on Regional Development
Branko Katalinić
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna
978-3-901509-76-6
Podaci o skupu
2nd International Conference "Vallis Aurea" focus on :regional development
poster
03.09.2010-03.09.2010
Požega, Hrvatska