Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Higijenska kakvoća proizvoda od jaja (CROSBI ID 166299)

Prilog u časopisu | pregledni rad (znanstveni)

Pranjić D. ; Sambolek B. ; Hadžiosmanović M. ; Kozačinski L. ; Mioković B. ; B. Njari ; Ž. Cvrtila Higijenska kakvoća proizvoda od jaja // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 5 (2003), 3; 30-34

Podaci o odgovornosti

Pranjić D. ; Sambolek B. ; Hadžiosmanović M. ; Kozačinski L. ; Mioković B. ; B. Njari ; Ž. Cvrtila

hrvatski

Higijenska kakvoća proizvoda od jaja

Istraživana je higijenska kakvoća jaja u prahu i smrznutih tekućih proizvoda(melanž, žumanjak, bjelanjak).Ukupno je pretraženo 308 uzraka na prisutnost Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Enterobacteriaceae, plijesni i ukupnog broja aerobnih mezofilnih bakterija.Rezultati ukazuju na neophodnost unaprijeđenja higijenske kakvoće u proizvodnji jajnih proizvoda i nadopunu postojećih sustava HACCP-a tijekom tehnološkog procesa proizvodnje.

proizvodi od jaja; higijena jaja; mikrobiološka kakvoća jaja

nije evidentirano

engleski

Hygienic quality of egg products

nije evidentirano

egg products; hygiene of eggs; microbiological quality of eggs

nije evidentirano

Podaci o izdanju

5 (3)

2003.

30-34

objavljeno

1332-0025

Povezanost rada

nije evidentirano