Higijenska kakvoća proizvoda od jaja (CROSBI ID 166299)
Prilog u časopisu | pregledni rad (znanstveni)
Podaci o odgovornosti
Pranjić D. ; Sambolek B. ; Hadžiosmanović M. ; Kozačinski L. ; Mioković B. ; B. Njari ; Ž. Cvrtila
hrvatski
Higijenska kakvoća proizvoda od jaja
Istraživana je higijenska kakvoća jaja u prahu i smrznutih tekućih proizvoda(melanž, žumanjak, bjelanjak).Ukupno je pretraženo 308 uzraka na prisutnost Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Enterobacteriaceae, plijesni i ukupnog broja aerobnih mezofilnih bakterija.Rezultati ukazuju na neophodnost unaprijeđenja higijenske kakvoće u proizvodnji jajnih proizvoda i nadopunu postojećih sustava HACCP-a tijekom tehnološkog procesa proizvodnje.
proizvodi od jaja; higijena jaja; mikrobiološka kakvoća jaja
nije evidentirano
engleski
Hygienic quality of egg products
nije evidentirano
egg products; hygiene of eggs; microbiological quality of eggs
nije evidentirano