Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prorjeđivanje cvjetova i plodova krušaka: konvencionalne i ekološki prihvatljive metode (CROSBI ID 361171)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Stanić, Anja Prorjeđivanje cvjetova i plodova krušaka: konvencionalne i ekološki prihvatljive metode / Fruk, Goran (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Stanić, Anja

Fruk, Goran

hrvatski

Prorjeđivanje cvjetova i plodova krušaka: konvencionalne i ekološki prihvatljive metode

Kruška je voćka iznimne kvalitete, a po potrošnji je odmah iza jabuke. Interesantna je kao ponuda za vrijeme turističke sezone te kao ponuda u velikim trgovinama i na tržnicama. Danas kupci najviše gledaju na cijenu proizvoda, ali u zadnje vrijeme sve više pozornosti pridodaju i na kvalitetu (porijeklo) proizvoda ta kako je on proizveden. Voće koje je jednake veličine, lijepog izgleda postiže bolju cijenu na tržištu, dok proizvodi uzgojeni bez upotrebe kemijskih sredstava ne izgledaju toliko lijepo ali su sve više traženi kao zdrava hrana ili eko proizvodi. Kruška je osjetljivija od jabuke kod izbora tla, klimatskih uvjeta, oprašivanja i skladištenja, te zbog toga iziskuje više truda kod odabira mjesta za uzgoj i izbora sredstava kojima se povećava rodnost, da se dobiju veći i lijepši plodovi. Cvjetovi i plodovi kruške mogu se prorjeđivat konvencionalnim i ekološko prihvatljivim metodama. Metode prorjeđivanja su kemijske, ekološke, mehaničke i ručne. U Hrvatskoj se još ne nude adekvatna kemijska sredstva za prorjeđivanje cvjetova i plodova kruške pa se uglavnom prorjeđuje ručno ili mehanički. Ovaj rad upućuje na ispitane mogućnosti prorjeđivanja cvjetova i plodova kruške.

prorjeđivanje; kruška; cvijet; kemijsko; mehaničko; ručno

nije evidentirano

engleski

Pear flower and fruit thinning: conventional and environmentally friendly methods

nije evidentirano

thinning; pear; flower; chemical; ecological; mehanical; hand

nije evidentirano

Podaci o izdanju

26

01.10.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)