Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Održanje kakvoće breskve i nektarine u skladištu (CROSBI ID 360992)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Marinković, Lena Održanje kakvoće breskve i nektarine u skladištu / Fruk, Goran (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Marinković, Lena

Fruk, Goran

hrvatski

Održanje kakvoće breskve i nektarine u skladištu

Kemijske analize plodova pokazuju da su breskva i nektarina voće koje osim vode, koja im je potrebna za normalan rast, sadrže i vitamine, minerale, šećere, kiseline , suhu tvar čiji sadržaj određuje kvalitetu plodova. Od vitamina najzastupljeniji su vitamin A i vitamin C. U istraživanjima sadržaj kiselina, šećera i suhe tvari varirao je ovisno o vrsti i uvijetima tijekom skladištenja. Također je praćena antioksidacijska aktivnost u sortama sa bijelom i crvenom bojom mesa.

breskva; nektarina; vitamini; šećeri; kiseline

nije evidentirano

engleski

Peach and Nectarine storage quality keeping

nije evidentirano

peach; nectarine; vitamins; sugars; acids

nije evidentirano

Podaci o izdanju

16

23.09.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)