Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Pakiranje vina (CROSBI ID 360928)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Tomić, Aleksandra Pakiranje vina / Jakobek, Lidija (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2010

Podaci o odgovornosti

Tomić, Aleksandra

Jakobek, Lidija

hrvatski

Pakiranje vina

U ovom radu cilj je bio prikazati pakiranje vina te probleme vezane uz pakiranje vina u različite ambalažne materijale. Vino je jedno od najpopularnijih alkoholnih pića koje se dobiva vrenjem grožđa ili grožđanog soka, na koje znatno utječu oksidativne promjene koje uzrokuju smanjenje njegove kvalitete te kvarenje. Cilj pakiranja vina je održati ih kvalitetnima i nepromjenjenih organoleptičkih svojstava što duže vrijeme. Vina se najčešće pakiraju u staklenu ambalažu koja može najbolje očuvati kvalitetu vina, ali u zadnje vrijeme pojavljuju se i pakiranja od kombiniranih materijala (Bag –in-box), plastične boce, limenke od aluminija. Ovakva pakiranja namijenjena su kraćem vremenu skladištenja vina.

vino; ambalaža; pakiranje; vijek trajanja

nije evidentirano

engleski

Packaging of wine

The aim of this paper is to show the wine packaging and problems associated with different packaging materials. Wine is one of the most popular alcoholic beverages produced by fermentation of the grape juice by yeasts. Wine quality is affected by various oxidation reactions, resulting in loss of quality and deterioration. The purpose of packaging is to maintain the quality of wine and stable organoleptic properties as long as possible. Wine is most often packaged into glass bottles which maintain the quality of wine. Now days, other packages like plastic bottles, containers made from combined packaging materials (bag in box packages), aluminum cans are used as well. These packages are intended for wine which can be stored for a shorter time.

wine; packaging materials; packaging; shelf life

nije evidentirano

Podaci o izdanju

21

23.09.2010.

obranjeno

109:524579

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice