Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 479084

Poljoprivredna savjetodavna služba i ruralni razvoj


Dekanić Marko
Poljoprivredna savjetodavna služba i ruralni razvoj 2010., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


Naslov
Poljoprivredna savjetodavna služba i ruralni razvoj
(Agricultural extension and rural development)

Autori
Dekanić Marko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
7. 07

Godina
2010

Stranica
66

Mentor
Đurđica Žutinić

Ključne riječi
Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu; ruralni razvoj; stavovi i mišljenja poljoprivrednih savjetnika; Vukovarsko-srijemska županija
(Croatian Agricultural Extension Institute; rural development; attitudes of agricultural agents; Vukovarsko-srijemska county)

Sažetak
Ruralni prostor Republike Hrvatske jedno je od najvećih bogatstava kojima naša država raspolaže, a razvitak takvog prostora jest temelj gospodarskog i društvenog razvitka svake zemlje. U Hrvatskoj se ruralni prostor desetljećima suočava sa procesima deagrarizacije i depopulacije. Upravo bi zbog toga trebalo pomoći onima koji su se pored svega ipak odlučili baviti poljoprivredom i tako ostati na ruralnom području nastojeći ga unaprijediti i osnažiti. Jedan od temeljnih čimbenika koji utječu na razvoj poljoprivredne proizvodnje i podizanje kvalitete življenja u ruralnim prostorima u cjelini te ostvarivanje ciljeva agrarne odnosno ruralne politike jest postojanje dobro organizirane i učinkovite poljoprivredne savjetodavne službe. Poljoprivredno savjetodavstvo, kao obrazovni input, može dati izuzetan doprinos održivoj poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvitku. Rezultati empirijskog istraživanja stavova i mišljenja savjetodavnih agenata o ulozi poljoprivrednog savjetodavstvstva u ruralnom razvoju mogu poslužiti istraživačima za koncipiranje daljnjih istraživanja na ovu temu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), SociologijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
178-1782223-2360 - Sociodemografska reprodukcija obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (Đurđica Žutinić, )

Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb