Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 477490

Revitalizacija AutoMarine modula


Lemić, Filip
Revitalizacija AutoMarine modula 2010., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb


Naslov
Revitalizacija AutoMarine modula
(Revitalization of the AutoMarine module)

Autori
Lemić, Filip

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Fakultet elektrotehnike i računarstva

Mjesto
Zagreb

Datum
13.07

Godina
2010

Stranica
37

Mentor
Vukić, Zoran

Neposredni voditelj
Mišković, Nikola

Ključne riječi
Automarine modul; VideoRay Pro II ronilica; senzor temperature; napajanje akumulatorskim baterijama; 1-Wire komunikacija; RS232 komunikacija
(Automarine module; VideoRay Pro II ROV; temperature sensor; supply with cordless rechargeable batteries; 1-Wire communication; RS232 communication)

Sažetak
Ovim radom obrađena je hardverska konfiguracija Automarine modula. Najbitniji dijelovi Automarine modula su: upravljačko računalo s pripadnim tvrdim diskom i radnom memorijom , sučelje prema CAN sabirnici, dvosmjerni pretvornik između CAN standarda i RS-232 standarda, elementi za bežično povezivanje u koje spadaju bežična mrežna kartica i antena, element za snimanje video signala, sustav napajanja s dva akumulatora te vodonepropusni trup s pratećim dijelovima. Dotaknut je način komunikacije između VideoRay Pro II ronilice s upravljačkom konzolom da bi se shvatio i objasnio način komunikacije ronilice s Automarine modulom koji predstavlja upravljačku konzolu. U sklopu revitalizacije Automarine modula izrađen je senzor temperature i predložen je novi sustav napajanja. Senzor temperature svoje podatke prosljeđuje na računalo i vrlo ga je jednostavno preko RS232 serijske veze povezati s upravljačkim računalom Automarine modula. Predloženi novi sustav napajanja pružio bi autonomiju ronilice s Automarine modulom do 5.5 sati. To je veliko poboljšanje u odnosu na dosadašnjih 1 sat vremena, ali pod uvjetom visoke cijene novih akumulatorskih baterija.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Elektrotehnika, Temeljne tehničke znanostiPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
036-0362975-2999 - RoboMarSec - Podvodna robotika u zaštiti podmorja i pomorskoj sigurnosti (Zoran Vukić, )

Ustanove
Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb