Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ornamente od svijeta, famoza Korčulo. Na putu sagledavanja urbanističke cjeline Korčule. Uredio Danko Zelić (CROSBI ID 751079)

Druge vrste radova | ostalo

Karaman, Ljubo ; Fisković, Cvito Ornamente od svijeta, famoza Korčulo. Na putu sagledavanja urbanističke cjeline Korčule. Uredio Danko Zelić // Institut za povijest umjetnosti. 1999.

Podaci o odgovornosti

Karaman, Ljubo ; Fisković, Cvito

hrvatski

Ornamente od svijeta, famoza Korčulo. Na putu sagledavanja urbanističke cjeline Korčule. Uredio Danko Zelić

Knjiga naslovljena stihovima korčulanskog pjesnika XVII. stoljeća zamišljena je kao hommage djelima hrvatskih povjesničara umjetnosti koja su obilježila početke proučavanja gradograđevne cjeline Korčule. Premda napisani u vremenskom rasponu od tridesetak godina Korčuli posvećeni tekstovi Lj. Karamana i C. Fiskovića sadrže brojne zajedničke odrednice. Obojica inzistiraju na autohtonosti i kvaliteti urbanističkih rješenjka, ulozi domaćih graditelja i umjetnika u njihovoj provedbi, ali i neprijeporno visokoj razini urbanosti i urbane svijesti u srednjovjekovnim stoljećima. Na analitičkim planovima grada objavljenim u prilogu prikazani su rezultati istraživanja cjeline korčulanske povijesne jezgre koja je sredinom šezdesetih godina na inicijativu Milana Preloga započeo provoditi Institut za povijest umjetnosti.

Hrvatska; srednji vijek; Korčula; urbanizam; arhitektura

nije evidentirano

engleski

Ornament of the World, famous Korčula. Considering the Urban Development of Korčula

nije evidentirano

Croatia; Middle Ages; Korčula; urban development; architecture

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za povijest umjetnosti

1999.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Znanost o umjetnosti