Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Biološki potencijal fenolnih ekstrakata lišća vinove loze (CROSBI ID 564633)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija

Skroza, Danijela ; Generalić, Ivana ; Ljubenkov, Ivica ; Katalinić, Višnja Biološki potencijal fenolnih ekstrakata lišća vinove loze // Treći stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ". Zagreb, 2010. str. 31-34

Podaci o odgovornosti

Skroza, Danijela ; Generalić, Ivana ; Ljubenkov, Ivica ; Katalinić, Višnja

hrvatski

Biološki potencijal fenolnih ekstrakata lišća vinove loze

Vinova loza, Vitis vinifera, prvenstveno se uzgaja u cilju proizvodnje grožđa koje se konzumira svježe ili sušeno, ili se prerađuje u vino. Pojedini dijelovi ove biljke iz porodice Vitaceae koriste se u narodnoj medicini, a zapisi o uporabi lišća vinove loze za izradu farmaceutskih pripravaka mogu se naći u pojedinim farmakopejama (Francuska farmakopeja, 1996). Osim toga, stari kulinarski zapisi svjedoče i preporučaju korištenje svježeg lišća vinove loze u pripremi pojedinih jela. Sve to ukazuje da, osim grožđa, i drugi dijelovi vinove loze mogu biti zanimljiva prirodna sirovina čiji sastav i svojstva treba temeljito istražiti kako bi se što bolje odredio njen kemijski potencijal i biološka aktivnost i ocijenio smjer i opravdanost intenzivnijeg korištenja ovog biljnog materijala.

fenolni spojevi ; lišće vinove loze ; biološki aktivne tvari

nije evidentirano

engleski

The biological potential of vine leaf phenolic extracts

nije evidentirano

phenolic compounds ; vine leaves ; biologically active substances

nije evidentirano

Podaci o prilogu

31-34.

2010.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Treći stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ"

Zagreb:

Podaci o skupu

Treći stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ"

predavanje

14.06.2010-16.06.2010

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija