Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 474591

Individualizacija rada u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije


Findak, Vladimir; Neljak, Boris
Individualizacija rada u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije // Zbornik radova 19. ljetne škole kineziologa Republike Hrvatske - Individualizacija rada u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije / Findak, Vladimir (ur.).
Poreč: Hrvatski kineziološki savez, 2010. str. 14-20 (plenarno, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Individualizacija rada u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije
(Individualisation of work in area of education, sport, sport recreation and kinesitherapy)

Autori
Findak, Vladimir ; Neljak, Boris

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 19. ljetne škole kineziologa Republike Hrvatske - Individualizacija rada u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije / Findak, Vladimir - Poreč : Hrvatski kineziološki savez, 2010, 14-20

ISBN
953-95082-6-6

Skup
19. ljetne škola kineziologa Republike Hrvatske

Mjesto i datum
Poreč, Hrvatska, 22.-26.6.2010

Vrsta sudjelovanja
Plenarno

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Individualizacija; edukacija; šport; športska rekreacija; kineziterapija
(Individualisation; education; sport; sport recreation; kinesitherapy)

Sažetak
Problematiziranje individualizacije rada u području kineziologije jedno od pitanja koje zaslužuje ne samo veću pažnju, nego i sve više odgovora. U ovom referatu pokušali smo ukazati na samo neke aspekte individualizacije rada u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije. Držimo, međutim, da navedena viđenja nisu jedina koja upućuju na individualizaciju rada u već spomenutim područjima primijenjene kineziologije. Naprotiv, treba ih shvatiti i prihvatiti kao jedno od postignuća kineziologijske znanosti. Međutim, smatramo da se i na osnovi izloženog može suditi ne samo o mogućnostima provođenja individualizacije rada u svim područjima primijenjene kineziologije, naglašenim komparativnim prednostima individualizacije u radu stručnjaka, nego i o mogućem i potrebnom doprinosu individualizacije rada kako kvaliteti, tako i kvantiteti rada u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije. Dakako, u procjeni i ocjeni individualizacije i njezinu daljnjem doprinosu unapređivanja rada stručnjaka u svim područjima primijenjene kineziologije bit ćemo utoliko uspješniji, ukoliko smo krajnje realni i svjesni činjenice prema kojoj individualizacija rada nije svemoguća, ali je moguća!

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
PedagogijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
227-2271694-1696 - Kineziološka edukacija u predškolskom odgoju i primarnom obrazovanju (Ivan Prskalo, )

Ustanove
Kineziološki fakultet, Zagreb