Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Upotreba multimedijalnih edukativnih alata u ranijoj dobi (CROSBI ID 766267)

Druge vrste radova | ostalo

Vučković, Kristina ; Pavlina, Krešimir ; Cvikić, Lidija Upotreba multimedijalnih edukativnih alata u ranijoj dobi // Radionice Odsjeka za Informacijske znanosti. 2010.

Podaci o odgovornosti

Vučković, Kristina ; Pavlina, Krešimir ; Cvikić, Lidija

hrvatski

Upotreba multimedijalnih edukativnih alata u ranijoj dobi

Predavanje će slušatelje upoznati s teorijskim spoznajama i praktičnim primjenama informacijsko- komunikacijskih tehnologija u odgojno-obrazovnom procesu. Pružit će se kratak povijesni prikaz razvoja elektroničkog obrazovanja. U predavanju će biti istaknute prednosti i nedostaci upotrebe informacijskih tehnologija na određenim stupnjevima obrazovanja i u određenim oblicima odgojno-obrazovnog rada. Posebno će biti istaknut problem prevelikog naglaska na tehnološkom razvoju elektroničkih obrazovnih sustava, a zanemarivanje razvoja metodike elektroničkog odgoja i obrazovanja i načina integracije elektroničkog obrazovanja u državne odgojno-obrazovne sustave. CD Putovanje kroz znanje izvrsna je pomoć djeci predškolske i rane školske dobi u razvoju i poticanju različitih vidova jezičnoga znanja. U ovome će se predavanju dati kratak pregled jezičnoga razvoja u hrvatskome jezike te će se pokazati koji se vidovi jezičnoga znanja i sposobnosti mogu poticati pomoću interaktivnih igara. Također će biti riječi i o posebnim skupinama govornika hrvatskoga jezika, kao što su inojezični govornici. Polaznicima radionice bit će predstavljen multimedijalni edukativni alat 'Putovanje kroz znanje' uz pomoć kojeg će se praktičnim primjerima pokazati mogućnosti njegove primjene u radu s djecom predškolske i rane školske dobi u svrhu razvijanja jezično-govornih vještina, predčitalačkih i čitalačkih vještina, kreativnog mišljenja i izražavanja.

multimedija; edukativni alati; rana dob; učenje jezika

nije evidentirano

engleski

Use of Multimedia Educational Tools at an Early Age

nije evidentirano

multimedia; educational tools; early age; language learning

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Radionice Odsjeka za Informacijske znanosti

2010.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Informacijske i komunikacijske znanosti

Poveznice