Turistički eko potencijal ruralne istre - Ekoagroturizam i proizvodnja ekološke hrane (CROSBI ID 563184)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Bošković, Desimir ; Težak, Ana ; Saftić, Darko
hrvatski
Turistički eko potencijal ruralne istre - Ekoagroturizam i proizvodnja ekološke hrane
Turistički potencijal ruralne Istre je u proizvodnji ekološke hrane i razvoju ekoturizma. Istra i Hrvatska bi mogle postati prepoznatljive kao nezagađene sredine, ekološke oaze, koje imaju ogromne površine nezagađenog zemljišta koje se nedovoljno koristi za ekološku proizvodnju hrane. Bogatstvo, očuvanost i atraktivnost prirodnih resursa, veliki broj tradicionalnih poljoprivrednih domaćinstava, kao i sve veći interes međunarodnog turističkog tržišta za doživljajima ruralnog turizma i ekološke hrane, dovoljno su čvrsta podloga za njegov daljnji održiv razvoj kako u Istri tako i u Hrvatskoj. To potvrđuju i rezultati naših provedenih istraživanja tijekom 2008. i 2009. godine o preferencijama anketiranih turista za ekološki proizvedenu hranu i odabir ruralne Istre za provođenje godišnjeg odmora.
ekoagroturizam; ekološka hrana; održivi razvoj; turistička potražnja; ponuda i potražnja ekološke hrane; anketiranje turista.
nije evidentirano
engleski
Eco Tourism potential of rural Istria - Eco-agro tourism and production of organic food
nije evidentirano
eco-agro tourism; organic food; sustainable development; tourism demand; supply and demand for organic food; interviewing tourists
nije evidentirano
Podaci o prilogu
51-58.
2010.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu „Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma"
Katica, Dijana
Zagreb: Hrvatski farmer
978-953-6387-08-3
Podaci o skupu
2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu „Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma"
predavanje
21.04.2010-24.04.2010
Mali Lošinj, Hrvatska