Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Turistički eko potencijal ruralne istre - Ekoagroturizam i proizvodnja ekološke hrane (CROSBI ID 563184)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Bošković, Desimir ; Težak, Ana ; Saftić, Darko Turistički eko potencijal ruralne istre - Ekoagroturizam i proizvodnja ekološke hrane // 2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu „Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma" / Katica, Dijana (ur.). Zagreb: Hrvatski farmer, 2010. str. 51-58

Podaci o odgovornosti

Bošković, Desimir ; Težak, Ana ; Saftić, Darko

hrvatski

Turistički eko potencijal ruralne istre - Ekoagroturizam i proizvodnja ekološke hrane

Turistički potencijal ruralne Istre je u proizvodnji ekološke hrane i razvoju ekoturizma. Istra i Hrvatska bi mogle postati prepoznatljive kao nezagađene sredine, ekološke oaze, koje imaju ogromne površine nezagađenog zemljišta koje se nedovoljno koristi za ekološku proizvodnju hrane. Bogatstvo, očuvanost i atraktivnost prirodnih resursa, veliki broj tradicionalnih poljoprivrednih domaćinstava, kao i sve veći interes međunarodnog turističkog tržišta za doživljajima ruralnog turizma i ekološke hrane, dovoljno su čvrsta podloga za njegov daljnji održiv razvoj kako u Istri tako i u Hrvatskoj. To potvrđuju i rezultati naših provedenih istraživanja tijekom 2008. i 2009. godine o preferencijama anketiranih turista za ekološki proizvedenu hranu i odabir ruralne Istre za provođenje godišnjeg odmora.

ekoagroturizam; ekološka hrana; održivi razvoj; turistička potražnja; ponuda i potražnja ekološke hrane; anketiranje turista.

nije evidentirano

engleski

Eco Tourism potential of rural Istria - Eco-agro tourism and production of organic food

nije evidentirano

eco-agro tourism; organic food; sustainable development; tourism demand; supply and demand for organic food; interviewing tourists

nije evidentirano

Podaci o prilogu

51-58.

2010.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu „Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma"

Katica, Dijana

Zagreb: Hrvatski farmer

978-953-6387-08-3

Podaci o skupu

2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu „Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma"

predavanje

21.04.2010-24.04.2010

Mali Lošinj, Hrvatska

Povezanost rada

Ekonomija