Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Modeliranje poslovnih procesa u sustavu komercijalnog upravljanja plinskim transportnim sustavom (CROSBI ID 766046)

Druge vrste radova | rukopis

Subotić, Mirella ; Brumec, Josip ; Jovanovac, Josip Modeliranje poslovnih procesa u sustavu komercijalnog upravljanja plinskim transportnim sustavom. 2010.

Podaci o odgovornosti

Subotić, Mirella ; Brumec, Josip ; Jovanovac, Josip

hrvatski

Modeliranje poslovnih procesa u sustavu komercijalnog upravljanja plinskim transportnim sustavom

Upravljanje sustavom za transport plina definirano je zakonima i podzakonskim aktima u svim Zemljama EU, a od travnja 2009. godine i u Hrvatskoj. U radu je osmišljen cjeloviti sustav upravljanja transportom plina a novi upravljački procesi (objavljivanje transportnih kapaciteta, mjesečne i godišnje rezervacije, nominacije i obračun) modelirani su tehnikom BPM. Takvi modeli poslovnih procesa jednoznačno su odredili sadržaj i algoritme u softvera koji će se koristiti kod upravljanja plinskim transportnim sustavom, ali i omogućili da se predlože poboljšanja i unapređenja u podzakonskim aktima koji se odnose na tržište plinom.

poslovni procesi ; plinski transportni sustav ; upravljanje ; modeliranje

Nakon provjere u stručnoj javnosti rad namjeravamo uopćiti, znanstveno dopuniti i objaviti u odgovarajućem znanstvenom časopisu.

engleski

BPM in the System of Commercial Management of Gas Transmision

nije evidentirano

business process ; gas transmission ; management ; modeling

nije evidentirano

Podaci o izdanju

2010.

nije evidentirano

objavljeno

0717-0852

Povezanost rada

Geologija, Informacijske i komunikacijske znanosti