The producing assortment of the Vindija d.d. dairy industry (CROSBI ID 359018)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Biškup, Nikola
Jovica, Hardi
engleski
The producing assortment of the Vindija d.d. dairy industry
Glavna sirovina za proizvodnju mliječnih proizvoda je primarno pasterizirano, ohlađeno i standardizirano kravlje, kozje ili ovčje mlijeko. Za proizvodnju sireva to je jedina toplinska obrada, dok se za ostale proizvode provodi sekundarna toplinska obrada. Trajni mliječni proizvodi obrađuju se sterilizacijom, a svježe mlijeko i mlijeko s dodacima za proizvodnju fermentiranih proizvoda se obrađuju pasterizacijom. Ulaznim sirovinama, poluproizvodima i gotovim proizvodima se provode mikrobiološke, kemijske i organoleptičke analize, te je time cijeli proces proizvodnje pod kontrolom laboratorija. Za sve postupke je potrebno vođenje evidencije, da se osigura sljedivost. Pranje svih linija proizvodnje se provodi CIP sustavima.
cow; goat and sheep milk; pasteurization; sterilization; standardization; fermentation; chemical; microbiological and organoleptic analysi
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o izdanju
28
26.09.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek