Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

The producing assortment of the Vindija d.d. dairy industry (CROSBI ID 359018)

Ocjenski rad | diplomski rad

Biškup, Nikola The producing assortment of the Vindija d.d. dairy industry / Jovica, Hardi (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2009

Podaci o odgovornosti

Biškup, Nikola

Jovica, Hardi

engleski

The producing assortment of the Vindija d.d. dairy industry

Glavna sirovina za proizvodnju mliječnih proizvoda je primarno pasterizirano, ohlađeno i standardizirano kravlje, kozje ili ovčje mlijeko. Za proizvodnju sireva to je jedina toplinska obrada, dok se za ostale proizvode provodi sekundarna toplinska obrada. Trajni mliječni proizvodi obrađuju se sterilizacijom, a svježe mlijeko i mlijeko s dodacima za proizvodnju fermentiranih proizvoda se obrađuju pasterizacijom. Ulaznim sirovinama, poluproizvodima i gotovim proizvodima se provode mikrobiološke, kemijske i organoleptičke analize, te je time cijeli proces proizvodnje pod kontrolom laboratorija. Za sve postupke je potrebno vođenje evidencije, da se osigura sljedivost. Pranje svih linija proizvodnje se provodi CIP sustavima.

cow; goat and sheep milk; pasteurization; sterilization; standardization; fermentation; chemical; microbiological and organoleptic analysi

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

26.09.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija