Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 466254

Proizvodni asortiman mljekare prehrambene industrije Vindija d. d.


Biškup, Nikola
Proizvodni asortiman mljekare prehrambene industrije Vindija d. d. 2009., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Naslov
Proizvodni asortiman mljekare prehrambene industrije Vindija d. d.
(The producing assortment of the Vindija d.d. dairy industry)

Autori
Biškup, Nikola

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
26.09

Godina
2009

Stranica
28

Mentor
Jovica, Hardi

Ključne riječi
Kravlje; kozje i ovčje mlijeko; pasterizacija; sterilizacija; standardizacija; fermentacija; kemijska; mikrobiološka i organoleptička analiza
(Cow; goat and sheep milk; pasteurization; sterilization; standardization; fermentation; chemical; microbiological and organoleptic analysi)

Sažetak
Glavna sirovina za proizvodnju mliječnih proizvoda je primarno pasterizirano, ohlađeno i standardizirano kravlje, kozje ili ovčje mlijeko. Za proizvodnju sireva to je jedina toplinska obrada, dok se za ostale proizvode provodi sekundarna toplinska obrada. Trajni mliječni proizvodi obrađuju se sterilizacijom, a svježe mlijeko i mlijeko s dodacima za proizvodnju fermentiranih proizvoda se obrađuju pasterizacijom. Ulaznim sirovinama, poluproizvodima i gotovim proizvodima se provode mikrobiološke, kemijske i organoleptičke analize, te je time cijeli proces proizvodnje pod kontrolom laboratorija. Za sve postupke je potrebno vođenje evidencije, da se osigura sljedivost. Pranje svih linija proizvodnje se provodi CIP sustavima.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek