Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 466113

Suvremeni tehnološki postupci u proizvodnji crnih vina


Rupčić, Željka
Suvremeni tehnološki postupci u proizvodnji crnih vina 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


Naslov
Suvremeni tehnološki postupci u proizvodnji crnih vina
(Modern technology procedure in red wine priduction)

Autori
Rupčić, Željka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
15.07

Godina
2009

Stranica
41

Mentor
Pozderović, Andrija

Ključne riječi
Vino; suvremeni tehnološki postupci; muljanje grožđa; vrenje; masulj; dozrijevanje; stabilizacija; njega vina; kvasci; pektolitički enzimi
(Wine; modern vine technology; grape knead; fermentation; marc; ripening; stabilisation; winw tretmant; yeasts; enzymes.)

Sažetak
Wine is food product, quality of wich depends of its chemical content. In modren wine technology following actions are used: grape knead, marc fermentation, wine ripening, wine treatment. During these process pressing prev, filters and other equipment are used together with selected yeasts and enzymes. Essential part is also wine tretmant after main fermentation because it is crutial part of getting extra quality wine.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
113-1130475-0565 - Unapređenje procesa proizvodnje hrane (Andrija Pozderović, )

Ustanove
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Citiraj ovu publikaciju

Rupčić, Željka
Suvremeni tehnološki postupci u proizvodnji crnih vina 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Rupčić, Ž. (2009) 'Suvremeni tehnološki postupci u proizvodnji crnih vina', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Rup\v{c}i\'{c}, \v{Z}.}, year = {2009}, pages = {41}, keywords = {Wine, modern vine technology, grape knead, fermentation, marc, ripening, stabilisation, winw tretmant, yeasts, enzymes.}, title = {Modern technology procedure in red wine priduction}, keyword = {Wine, modern vine technology, grape knead, fermentation, marc, ripening, stabilisation, winw tretmant, yeasts, enzymes.}, publisherplace = {Osijek} }