Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 463599

Struktura znanstvenih istraživanja u poljoprivredi u Republici Hrvatskoj


Piližota, Vlasta
Struktura znanstvenih istraživanja u poljoprivredi u Republici Hrvatskoj // Bilten Razreda za tehničke znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, 11 (2010), 1; 39-51 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)


Naslov
Struktura znanstvenih istraživanja u poljoprivredi u Republici Hrvatskoj
(Agricultural structure and research in the Republic of Croatia)

Autori
Piližota, Vlasta

Izvornik
Bilten Razreda za tehničke znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (1331-6818) 11 (2010), 1; 39-51

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni

Ključne riječi
Hrana; poljoprivreda; biotehnologija; istraživanje; razvoj
(Food; agriculture; biotechnology; research; development)

Sažetak
Ovaj prikaz pripremljen je sa svrhom upoznavanja šire javnosti s istraživanjima u poljoprivredi, prehrambenoj tehnologiji i biotehnologiji u Republici Hrvatskoj, a za koji je, kao osnova, korišten materijal predstavljen na redovitoj sjednici Stalnog komiteta za istraživanja u poljoprivredi Europske komisije (Standing Committee on Agricultural Research -SCAR) održanoj 26. lipnja 2007. godine u Bruxellesu. Predstavnici država u SCAR-u na svakoj sjednici, koje se održavaju dva puta godišnje, u lipnju i prosincu, prezentiraju istraživanja iz područja hrane, poljoprivrede i biotehnologije (uključujući i ribarstvo i šumarstvo). Istraživanja u Republici Hrvatskoj iz znanstvenog područja biotehnologije, ustroj znanosti i obrazovanja te suradnja na projektima s institucijama iz Europe i drugo predstavljeni su podacima prikupljenim u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa te Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva u vrijeme održavanja prezentacije, a sada u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Hrvatskoj gospodarskoj komori. Mnogi podaci pronađeni su na internetskim stranicama pojedinih institucija iz područja hrane, poljoprivrede i biotehnologije, ali ih nije bilo moguće navesti zbog ograničena prostora.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
113-1130473-0340 - Razvoj procesa proizvodnje visokokvalitetne hrane (Vlasta Piližota, )

Ustanove
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Autor s matičnim brojem:
Vlasta Piližota, (90114)