Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Bentos. (CROSBI ID 765947)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Antolić, Boris ; Žuljević, Ante ; Grubelić, Ivana ; Despaltović, Marija ; Cvitković, Ivan ; Nikolić, Vedran Bentos. // Podloge za izradu Studije o utjecaju na okoliš “Urbanistički plan uređenja turističke zone Marina lučica”. Inst. za oceanograf. i ribarst., Split, Studije i elaborati, 298: 108-120.. 2009.

Podaci o odgovornosti

Antolić, Boris ; Žuljević, Ante ; Grubelić, Ivana ; Despaltović, Marija ; Cvitković, Ivan ; Nikolić, Vedran

hrvatski

Bentos.

Istraživanja bentoskih zajednica pokazala su da na području zahvata postoji dobro razvijeno naselje zakonom zaštićene morske cvjetnice Posidonia oceanica. Od vrijednih staništa prisutnih na ovoj lokaciji treba istaknuti supralitoralne, mediolitoralne i infralitoralne šljunke koja su u Hrvatskoj rijetka i ugrožena. Na istraživanom pdručju zabilježen je i određeni broj zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta od kojih bi trebalo istaknuti smeđu algu Cystoseira amantacea var. spicata (=Cystoseira spicata), te školjkaša Lithophaga lithophaga. Navedena staništa, zajednice i vrste vjerojatno će nestati ili će biti ozbiljno ugrožene planiranim zahvatom.

bentos; studija utjecaja na okoliš

nije evidentirano

engleski

Benthos.

nije evidentirano

benthos; impact assessment study

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Podloge za izradu Studije o utjecaju na okoliš “Urbanistički plan uređenja turističke zone Marina lučica”. Inst. za oceanograf. i ribarst., Split, Studije i elaborati, 298: 108-120.

2009.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Geologija, Biologija