Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 463256

Sredozemno prehrambeno trojstvo u antici na Jadranu


Matijašić, Robert
Sredozemno prehrambeno trojstvo u antici na Jadranu // Cerealia, oleum, vinum…: kultura prehrane i blagovanja na jadranskom prostoru (Eating and Dining Culture in the Adriatic Area) / Elena Uljančić-Vekić, Marija Mogorović-Crljenko (ur.).
Poreč: Zavičajni muzej Poreštine, 2009. str. 37-54


Naslov
Sredozemno prehrambeno trojstvo u antici na Jadranu
(Mediterranean nutritional trinity in the ancient period in the Adriatic)

Autori
Matijašić, Robert

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, ostalo

Knjiga
Cerealia, oleum, vinum…: kultura prehrane i blagovanja na jadranskom prostoru (Eating and Dining Culture in the Adriatic Area)

Urednik/ci
Elena Uljančić-Vekić, Marija Mogorović-Crljenko

Izdavač
Zavičajni muzej Poreštine

Grad
Poreč

Godina
2009

Raspon stranica
37-54

ISBN
978-953-55355-2-2

Ključne riječi
rimsko doba, ulje, vino
(roman period, oil, wine)

Sažetak
Tri najvažnije sredozemne prehrambene kulture, ne samo u antici, već i šire, ulje, vino i štio su (uz ribu) bili hrana siromašnih.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Povijest



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
303-3030822-0932 - Naseljenost i gospodarstvo Istre od kraja prapovijesti do Bizanta (Robert Matijašić, )

Ustanove
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Profili:

Avatar Url Robert Matijašić (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Matijašić, Robert
Sredozemno prehrambeno trojstvo u antici na Jadranu // Cerealia, oleum, vinum…: kultura prehrane i blagovanja na jadranskom prostoru (Eating and Dining Culture in the Adriatic Area) / Elena Uljančić-Vekić, Marija Mogorović-Crljenko (ur.).
Poreč: Zavičajni muzej Poreštine, 2009. str. 37-54
Matijašić, R. (2009) Sredozemno prehrambeno trojstvo u antici na Jadranu. U: Elena Uljančić-Vekić, M. (ur.) Cerealia, oleum, vinum…: kultura prehrane i blagovanja na jadranskom prostoru (Eating and Dining Culture in the Adriatic Area). Poreč, Zavičajni muzej Poreštine, str. 37-54.
@inbook{inbook, author = {Matija\v{s}i\'{c}, R.}, editor = {Elena Uljan\v{c}i\'{c}-Veki\'{c}, M.}, year = {2009}, pages = {37-54}, keywords = {roman period, oil, wine}, isbn = {978-953-55355-2-2}, title = {Mediterranean nutritional trinity in the ancient period in the Adriatic}, keyword = {roman period, oil, wine}, publisher = {Zavi\v{c}ajni muzej Pore\v{s}tine}, publisherplace = {Pore\v{c}} }