Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Jednofazni željeznički transformator MRP 16000-145/B, problemi, kvarovi i rješenje (CROSBI ID 765875)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Kelemen, Tomislav Jednofazni željeznički transformator MRP 16000-145/B, problemi, kvarovi i rješenje // KONČAR D&ST d.d. RE 9004 .. 2010.

Podaci o odgovornosti

Kelemen, Tomislav

hrvatski

Jednofazni željeznički transformator MRP 16000-145/B, problemi, kvarovi i rješenje

Prilikom naponskih ispitivanja jednofaznih transformatora za željeznice ustanovljena su povećana parcijalna izbijanja uslijed kojih se pri ponaljanom ispitivanju dogodio proboj glavne izolacije. Analizza projekta i pojava prilikom ispitivanja je ukazala na previsoka dielektićna naprezanja na mjestu gdje se dogodio kvar. Predložena je rekonstrukcija regulacijskog namota koja omogućava ugradnju potencijalnog prstena i bitno smanjuje dielektrična naprezanja u glavnoj izolaciji. Uočeno je također da se nepovoljna raspodjela potencijala u uvjetima ispitivanja uzrokovana nejednolikim parazitnim kapacitetima može poboljšati korištenjem ispitnih kondenzatora koji jednako kao i kapaciteti mreže u pogonu otklanjaju taj problem.

Željeznički transformator; kvarovi

nije evidentirano

engleski

Rail road transformer MRP 16000-145/B, problems, failures and solution.

nije evidentirano

Rail road transformer; faillures

nije evidentirano

Podaci o izdanju

KONČAR D&ST d.d. RE 9004 .

2010.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika