Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Hrvatska suvremena književnost – pjesništvo i kratka priča od 1968. do kraja osamdesetih godina 20. stoljeća (CROSBI ID 744254)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Sablić-Tomić, Helena ; Rem, Goran Hrvatska suvremena književnost – pjesništvo i kratka priča od 1968. do kraja osamdesetih godina 20. stoljeća. Osijek: Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008. 277..

Podaci o odgovornosti

Sablić-Tomić, Helena ; Rem, Goran

hrvatski

Hrvatska suvremena književnost – pjesništvo i kratka priča od 1968. do kraja osamdesetih godina 20. stoljeća

Ovaj se sveučilišni udžbenik temelji na zadanim smjernicama koje svoje korijene imaju u različitim pregledima i časopisima koje "nameću" globalnu poetiku autorima različitih senzibiliteta. Hrvatski kulturalni prostor sedamdesetih označen je jakom ideologijskom matricom, fantastičarskim upletima i jeans flakerovskom poetikom. Osamdesete su snažno označene projektom Quorum koji medijskom osjetljivošću prema različitim stratumima mikrokulture kao što su strip, rock, video produkcija, film naglasak stavlja na intertekstualne komunikacije književnoga teksta s različitim kontekstima omogućavajući tim putem odašiljanje različitih kulturalnih informacija kroz časopis. Svojim prisućem na hrvatskoj književnoj sceni kao i konceptom vlastitoga, književnoga pisma suvremeni hrvatski pjesnici i prozaici stvorili su poetičku mrežu unutar koje ispisuju osobna viđenja funkcioniranja književnog teksta koji na planu općega ima ista ishodišta, da bi se potom raspršio unutar pojedinačnih zapisa i zatvorio se u prostor pojedinačnoga.

hrvatska suvremena književnost; pjesništvo; kratka priča

nije evidentirano

engleski

Croatian contemporary literature - poetry and short stories since 1968. by the end of the eighties of the 20th century

nije evidentirano

croatian contemporary literature; poetry; short story

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Osijek: Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

277

2008.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-6456-85-7

Povezanost rada

Filologija