Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Aktivnosti Hrvatskog Klastera poljomehanizacije / Klastera poljomehanizacije 464874/d.o.o., I–XII 2009 (CROSBI ID 765844)

Druge vrste radova | izvještaj

Erkapić, Željko Aktivnosti Hrvatskog Klastera poljomehanizacije / Klastera poljomehanizacije 464874/d.o.o., I–XII 2009 // Klaster izvješće I-XII 2009., Razvoj klastera HUP NCK-HKP. 2010.

Podaci o odgovornosti

Erkapić, Željko

hrvatski

Aktivnosti Hrvatskog Klastera poljomehanizacije / Klastera poljomehanizacije 464874/d.o.o., I–XII 2009

2009. godina bila je godina izrazitih turbulencija i općenito uzevši jedna od najtežih poslovnih godina od stvaranja hrvatske države. Efekti globalne ekonomske krize, koji su duboko poljuljali gospodarstvo, a naročito financijski sektor, prenijeli su se i na domaće gospodarstvo i poput domino efekta otvorili i niz drugih hrvatskih strukturnih problema u gospodarstvu, čije dugogodišnje odlaganje i nerješavanje u ovim i onako teškim vremenima samo je dodatno ugrozilo i narušilo uvjete gospodarskog poslovanja te je mnoge tvrtke dovelo na sam rub opstojnosti. U svim tim potpuno nepovoljnim uvjetima, u uvjetima gubitka tržišta, opće nelikvidnosti, značajnog povećanja nezaposlenosti i svakodnevnog gubitka radnih mjesta, bilo je potrebno zbiti redove i unatoč svim prijetnjama pronaći i one male pukotine nagovještaja novih prilika i mogućnosti, koje bi mogle doprinijeti ili doprinositi postupnom oporavku i napretku onih tvrtki okupljenih oko ideje klastera i koje su i dalje držale da je zajedništvo i ekonomiziranje svim resursima u ovom trenutku jedini način izlaska iz ove situacije sa što manje troška i žrtava. Formalno osnivanje i registriranje Klastera poljomehanizacije d.o.o. bio je hrabar korak svih onih koji su se okupili i održali i nadalje vjerovali u svrsishodnost te ideje i mogućnost da na tragu svega onoga što zajedništvom i međusobnim otvaranjem jednih prema drugima te izgradnjom međusobnog povjerenja i osnaživanjem mogu učiniti i promijeniti negativne trendove u gotovo svim mjerljivim parametrima poslovanja. Stoga je Klaster poljomehanizacije u narednom periodu postavio pred sebe velike ciljeve i zadatke koje sigurno neće biti lako izvršiti. No, veliki uspjeh će biti ukoliko zaustavimo sve negativne trendove i konsolidiramo zajedništvo na tragu projekata internacionalizacije tržišta i veće međusobne suradnje na tragu poboljšanja postojećih proizvoda i inovacija i razvoja novih proizvoda, uz bolju suradnju sa svim organizacijama i institucijama koje mogu ponuditi određena rješenja da se takvi projekti realiziraju i na taj način poveća tržišna konkurentnost Klastera poljomehanizacije i svake članice ponaosob kao konačnog i bitnog preduvjeta uspješnog poslovanja i uključivanja u globalne tržišne odnose.

Klaster poljomehanizacije d.o.o.; klaster; konkurentnost; recesija; razvoj

nije evidentirano

engleski

Activities of the Croatian Agricultural Equipment Cluster / Agricultural Equipment Cluster Ltd., I-XII 2009

nije evidentirano

Agricultural Equipment Cluster; cluster; competitiveness; recession; development

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Klaster izvješće I-XII 2009., Razvoj klastera HUP NCK-HKP

2010.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija