HrvatskiEnglish
6.jpg

Djeca kažu

11.jpg

Česta pitanja

Molim Vas da mi odgovorite kakvi su uvjeti za zapošljavanje učenika koji je još u osnovnoj školi (7.razred)? U vrijeme ljetne sezone prodavao bi sladoled kod rođaka.

Opširnije ...

Sva djeca prema Konvenciji o pravima djeteta imaju jednaka prava. Međutim znam da djeca s teškoćama u razvoju i njihovi roditelji ostvaruju određena prava u širem opsegu od drugih. Nedovoljno smo upoznati s tim pravima. Koja su to prava i na koji ih način možemo ostvariti? Opširnije ...

Što se može učiniti kada srednjoškolski profesor nepravedno ocjenjuje i zakida učenika? Opširnije ...

Može li se preporučiti vegetarijanska prehrana za djecu u obitelji, dječjem vrtiću i školi? Opširnije ...

Moram li pristati na upis podataka o ocu djeteta i na dokazivanje očinstva? Opširnije ...
Mogu li i na koji način anonimno prijaviti sumnju na zlostavljanje djeteta? Opširnije ...
1. Pitanje:  Žena me želi ostaviti, te mi prijeti da će mi uzeti i djecu. Kakve su moje šanse da dobijem skrbništvo nad djecom? Opširnije ...

Moje dijete je rođeno 06.05.2006.g., do danas nema rodni list, a ja ne mogu ostvariti pravo na porodiljnu naknadu ni na dječji doplatak jer je dijete rođeno unutar 300 dana od razvoda braka sa bivšim suprugom koji nije otac djeteta. S ocem djeteta živim u izvanbračnoj zajednici i on dijete priznaje za svoje, a to potvrđuje i test očinstva koji je napravljen u ovlaštenoj ustanovi. Prema uputi matičara podnijeli smo tužbu za utvrđivanja i ujedno osporavanje očinstva jer prema obiteljskom zakonu kažu da moraju bivšeg muza upisati kao oca, ali on mora dati suglasnost na ime. Kako on ne želi nikako sudjelovati, ne prima poštu, te dijete nema imena niti nikakva prava/zdravstveno i sl.

Opširnije ...

1. Pitanje:  Moj bivsi suprug treba plaćati 3000 kn na ime uzdrzavanja našeg djeteta. Žalio se na Županijski sud koji je potvrdio presudu Općinskog suda. Bez obzira na obje presude on plaća 1500kn koliko je plaćao i prije sudenja. Što napraviti?

Opširnije ...

Newsletter

Izvješće o radu pravobraniteljice za djecu za 2009. godinu Ispis E-mail
Srijeda, 31. ožujka 2010.
izvjesce_09.naslovnicaSukladno svojoj zakonskoj obvezi, pravobraniteljica za djecu predala je Hrvatskome saboru Izvješće o svome radu u 2009. godini. U izvješću je naglašeno da se i u toj godini najveći broj pojedinačnih prijava povreda prava djece odnosio na zaštitu od nasilja i zanemarivanja te na pravo na ostvarivanje zajedničke roditeljske skrbi.
Privitci:
DatotekaOpisiVeličina datoteke
Download datoteke (IZVJESCE O RADU PRAVOBRANITELJICE ZA DJECU ZA 2009 .pdf)IZVJESCE O RADU PRAVOBRANITELJICE ZA DJECU ZA 2009 .pdfIzvješće o radu pravobraniteljice za djecu za 2009. godinu 3384 Kb
Više...
 
Djeca medijatori u osječkom uredu pravobraniteljice Ispis E-mail
Ponedjeljak, 22. ožujka 2010.
djeca_medijatorivisnjevacOsječki ured pravobraniteljice za djecu u ponedjeljak, 22. ožujka 2010., posjetila su djeca medijatori iz OŠ Višnjevac, sudionici projekta u kojem se obučavaju za posredovanje u rješavanju sukoba među vršnjacima u školi. Njihovi domaćini bili su savjetnici pravobraniteljice Sanja Vladović i Darko Laksar.
Više...
 
Sastanak "Mreže škola bez nasilja" u Osijeku Ispis E-mail
Utorak, 16. ožujka 2010.
unicefskolabeznasiljaU Osijeku je 16. ožujka 2010. održan sastanak škola članica "Mreže škola bez nasilja" Osječko-baranjske županije, koja okuplja dvadesetak škola. Ove škole uspješno sudjeluju u UNICEF-ovom projektu "Za sigurno i poticajno okruženje u školama", usmjerenom prevenciji vršnjačkog nasilja u odgojno obrazovnim institucijama.
Više...
 
Dječja savjetnička mreža u Osijeku Ispis E-mail
Četvrtak, 11. ožujka 2010.
savjetnicka_mreza_djeceosU osječkom uredu pravobraniteljice za djecu 11. ožujka 2010. održan je sastanak djece-savjetnika pravobraniteljice iz Osijeka, koji su članovi savjetničke mreže Hrvatske. Osječku mrežu čini devetero djece učenika završnih razreda osnovne i prva dva razreda srednje škole.
Više...
 
Predstava "Lizistrata" i zaštita prava i interesa djece Ispis E-mail
Četvrtak, 11. ožujka 2010.
rijekahnkUred pravobraniteljice za djecu primio je desetak e-mail obraćanja vezanih uz predstavu „Lizistrata" riječkog HNK te je putem medija upoznat s reakcijama na predstavu i na plakat kojim se predstava oglašava. Pitanja koja se javljaju u vezi s time potaknula su pravobraniteljicu da se obrati ministrima kulture; znanosti, obrazovanja i športa; glavnom inspektoru Državnog inspektorata, Centru za socijalnu skrb i drugim institucijama.
Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 64
Cronsee_Poster

Anketa

U kojoj dobi djeca mogu dati pristanak na spolni odnos s odraslom osobom (stariji od 18 godina)