Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kritovac, Fedor, arhitekt, urbani sociolog i karikaturist (CROSBI ID 765801)

Druge vrste radova | natuknica u enciklopediji, leksikonu, rječniku i sl.

Radović Mahečić, Darja ; Tomić, Darja Kritovac, Fedor, arhitekt, urbani sociolog i karikaturist // Hrvatski biografski leksikon, sv. 8. 2013.

Podaci o odgovornosti

Radović Mahečić, Darja ; Tomić, Darja

hrvatski

Kritovac, Fedor, arhitekt, urbani sociolog i karikaturist

KRITOVAC, Fedor, arhitekt, kritičar, publicist, karikaturist (Zagreb, 22. kolovoza 1938 - Zagreb, 28. siječnja 2011). Završio Drugu mušku gimnaziju 1957. i diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1963. Doktorirao na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu 1984. (Urbanizacija i ugrožavanje okoline u Jadranskom području – neki problemi urbanizacije prostora). U Centru za industrijsko oblikovanje radio 1964-74. na studijskoj obradi urbanih transformacija u okviru UN projekta Zaštita okoliša u jadranskom području Hrvatske. U Institutu građevinarstva Hrvatske od 1974. do mirovine 1998. bavio se vrednovanjem funkcionalnosti građevina i znakova kvalitete, programskim zahtjevima u procesu projektiranja, praćenjem primjene regulativnih zadanosti u praksi te kritičko-analitičkom obradom i prijedlozima standarda u zaštiti okoliša i prostornom uređenju.

gradski prostor; arhitektura; Zagreb

nije evidentirano

engleski

Kritovac, Fedor, architect, sociologist

nije evidentirano

urban space; architecture; Zagreb

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Hrvatski biografski leksikon, sv. 8

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Sociologija, Povijest, Povijest umjetnosti