Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 457429

Jestive alge Jadranskog mora


Joković, Lucija
Jestive alge Jadranskog mora 2008., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


Naslov
Jestive alge Jadranskog mora
(Edible algae from Adriatic sea)

Autori
Joković, Lucija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
17. 07

Godina
2008

Stranica
33

Mentor
Piria, Marina

Ključne riječi
Jestive alge; Jadransko more; tržište
(Edible algae; Adriatic sea; market)

Sažetak
Alge se često smatraju namirnicama suvremenog doba, no dio su ljudske prehrane otkad postoji čovjek. Nema sumnje da morske alge spadaju u najkvalitetnije namirnice koje su čovjeku dostupne. Iako ih najviše koriste makrobiotičari, zaista nema nikakvog razloga da ne postanu dio svakodnevne uobičajene ishrane. U radu su iznesene i vrste jestivih algi koje se uzgajaju za potrebe svjetskog tžišta i njihova dostupnost na Hrvatskom tržištu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biologija, Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
178-1782739-2746 - Biološki aspekti u slatkovodnom ribarstvu i lovstvu (Tomislav Treer, )

Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb