Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

CROPOS - kvaliteta sustava (CROSBI ID 560745)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Rezo, Milan ; Bačić, Željko CROPOS - kvaliteta sustava // Zbornik radova simpozija "Geodezija i geoinformatika u projektiranju, izgradnji i upravljanju državom i komunalnom infrastrukturom" / Markovinović, Danko (ur.). Zagreb: Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije, 2009. str. 162-170

Podaci o odgovornosti

Rezo, Milan ; Bačić, Željko

hrvatski

CROPOS - kvaliteta sustava

Uz razvoj visokointegriranih globalnih navigacijskih sustava (3G), paralelno se razvijao pozicijski sustav (POS) bilo na većim ili manjim područjima. Cilj takvih sustava bio je prekriti teritorij stalnim stanicama i omogućiti krajnjim korisnicima brzo i pouzdano određivanje koordinata. Kvaliteta sustava ovisi o razvoju svemiskog segmenta tj. o broju nosećih valova, vrsti kodova, rasponu frekvencija i njihovim jačinama te o vrsti prijemnika koji nam omogućuju prijem i registraciju odaslanih signala. Uz spomenuto, znatan doprinos kvaliteti POS sustava je odabir lokacije. U ovom radu je provedena detaljna analiza stanica iz CROPOS mreže s aspekta vidljivosti GPS i GLONASS satelita, postotak realizacije registracija, multipath na L1 i L2 za svaki pojedini satelit, vrijednost multipatha u odnosu na definiranu elevacijsku masku, odnos signala i šuma S/N, pojave skokova u registraciji faznih mjerenja i skokovi satova satelita. Na kraju je dana analiza kvalitete stanica iz CROPOS mreže.

multipath; cycle slip; šum signala; skok sata

nije evidentirano

engleski

CROPOS - Quality of the System

nije evidentirano

multipath; cycle slip; signal noice; watch shift

nije evidentirano

Podaci o prilogu

162-170.

2009.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova simpozija "Geodezija i geoinformatika u projektiranju, izgradnji i upravljanju državom i komunalnom infrastrukturom"

Markovinović, Danko

Zagreb: Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije

978-953-55915-0-4

Podaci o skupu

II. simpozij ovlaštenih inženjera geodezije "Geodezija i geoinformatika u projektiranju, izgradnji i upravljanju državom i komunalnom infrastrukturom"

predavanje

23.10.2009-25.10.2009

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Geodezija