Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Analiza učinkovitosti vratara Hrvatske reprezentacije na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2003. u Portugalu (CROSBI ID 560580)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija

Vuleta, Valter ; Vuleta, Dinko ml. Vuleta, Dinko Analiza učinkovitosti vratara Hrvatske reprezentacije na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2003. u Portugalu // Zbornik radova 17. ljetne škole kineziologa Republike Hrvatske: "Stanje i perspektiva razvoja u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije" / Findak, Vladimir (ur.). Hrvatski kineziološki savez (HKS), 2008. str. 340-345

Podaci o odgovornosti

Vuleta, Valter ; Vuleta, Dinko ml. Vuleta, Dinko

hrvatski

Analiza učinkovitosti vratara Hrvatske reprezentacije na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2003. u Portugalu

U suvremenom rukometu vratar i njegova uloga je od posebnog značaja i najzaslužniji je za pobjedu, ali i najodgovorniji za poraz vlastite ekipe. Osnovni cilj ovog istraživanja je utvrditi učinkovitost vratara seniorske reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. godine na svih devet odigranih utakmica. Analizom su obuhvaćena tri vratara (Šola Vladimir – osam utakmica, Matošević Valter – osam utakmica i Kelentrić Mario – dvije utakmice), kojima je na gol upućeno ukupno 389 šutova od čega su uspješno obranili 146 udaraca. Protivnici su postigli 243 gola, a postotak obranjenih udaraca je 37.5% što ih po uspješnosti svrstava na peto mjesto, ali po ukupnom broju obranjenih udaraca na drugo mjesto zajedno s vratarima španjolske reprezentacije, a iza jugoslavenskih vratara.

situacijska učinkovitost; obane vratara; Svjetsko prvenstvo

nije evidentirano

engleski

Analysis’s of situation efficiency of Croatian handball goalkeepers on World Championship in Portugal 2003

nije evidentirano

situation efficiency; goalkeepers activities; World Championship

nije evidentirano

Podaci o prilogu

340-345.

2008.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova 17. ljetne škole kineziologa Republike Hrvatske: "Stanje i perspektiva razvoja u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije"

Findak, Vladimir

Hrvatski kineziološki savez (HKS)

Podaci o skupu

17. ljetna škola kineziologa Republike Hrvatske: "Stanje i perspektiva razvoja u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije"

predavanje

24.06.2008-28.06.2008

Poreč, Hrvatska

Povezanost rada

Pedagogija