Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Analiza potrošnje energije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i energetska bilanca za 2007. godinu (CROSBI ID 765698)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Kinderman Lončarević, Alenka ; Golja, Daniel ; Božić, Helena Analiza potrošnje energije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i energetska bilanca za 2007. godinu // EIHP. 2009.

Podaci o odgovornosti

Kinderman Lončarević, Alenka ; Golja, Daniel ; Božić, Helena

hrvatski

Analiza potrošnje energije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i energetska bilanca za 2007. godinu

Analiza potrošnje energije u sektoru kućanstava provedena je na temelju Ankete o potrošnji energije iz 2007. godine koja je ukratko i opisana u okviru ove studije. Osnovni cilj Ankete o potrošnji energije u sektoru kućanstava bio je utvrditi detaljne prostorne karakteristike potrošnje energije, karakteristike prisutnih tehnologija te opreme koju potrošači u sektoru kućanstava koriste. Svrha ankete je nadopuniti županijsku energetsku bilancu sa podacima o potrošnji pojedinih energenata jer se ovakve informacije službeno ne prate i registriraju u RH. Osim toga rezultati ankete i analize potrošnje energije u baznoj 2007. godini direktno ulaze u modele analize potrošnje budućih potreba za energijom. Anketa o potrošnji energije u sektoru kućanstava provodi se u nekoliko segmenata. Započinje s prikupljanjem svih raspoloživih podataka o energetskoj potrošnji, karakteristikama potrošnje i potrošačima, a zatim slijedi postupak anketiranja slučajno odabranog uzorka potrošača, te unos podataka u posebno pripremljenu bazu podataka. Analiza potrošnje energije na području Splitsko-dalmatinske županije provedena je posebno po najvećim sektorima potrošnje: sektoru kućanstava, usluga i industrije, koji su zatim objedinjeni, zajedno s drugim podacima u ukupnu bilancu potrošnje energije Splitsko-dalmatinske županije u 2007. godini. U analizi neposredne potrošnje energije na području Splitsko-dalmatinske županije korišteni su podaci i zanalize anketa u kućanstvima i uslužnom sektoru u 2008. godini, dok su podaci za potrošnju energije u industriji, poljoprivredi, graditeljstvu i prometu bili dostupni za 2007. godinu.

Energija; anketa; bilanca

nije evidentirano

engleski

Analiza potrošnje energije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i energetska bilanca za 2007. godinu

nije evidentirano

Energy; survey; balance

nije evidentirano

Podaci o izdanju

EIHP

2009.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika