Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Žene i društvena moć. Sociološka obilježja žena na upravljačkim položajima u kulturi i kulturnim industrijama. (CROSBI ID 357899)

Ocjenski rad | doktorska disertacija

Adamović, Mirjana Žene i društvena moć. Sociološka obilježja žena na upravljačkim položajima u kulturi i kulturnim industrijama. / Kalanj, Rade (mentor); Zagreb, Filozofski fakultet u Zagrebu, . 2010

Podaci o odgovornosti

Adamović, Mirjana

Kalanj, Rade

hrvatski

Žene i društvena moć. Sociološka obilježja žena na upravljačkim položajima u kulturi i kulturnim industrijama.

Istraživanju društvene moći žena u ovom se radu prišlo s teorijskog i empirijskog aspekta. U prvom se dijelu govori o kulturalnom utemeljenju patrijarhalne slike svijeta. U drugoj cjelini kritički se obrađuju odabrani paradigmatski sociološki koncepti moći u odnosu na temu rada. U trećoj su cjelini dane teorijske poveznice rodnih teorija moći s relevantnim postignućima feminističkog pokreta te je analiziran utjecaj Foucaultove koncepcije moći na feminističku teoriju i njeno shvaćanje moći. U posljednjoj su cjelini prikazani rezultati spolno/rodne stratifikacije s aspekta zaposlenosti i upravljanja u kulturnom sektoru RH, te rezultati analize intervjua sa ženama zaposlenima na upravljačkim položajima u privatnom, javnom i civilnom sektoru kulture.

društvena moć; kultura; upravljački položaji; žene

nije evidentirano

engleski

Women and Social Power. Sociological Characteristics of Managerial Positions of Women in the Culture and Cultural Industries.

nije evidentirano

social power; culture; managerial positions; women

nije evidentirano

Podaci o izdanju

411

12.03.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Filozofski fakultet u Zagrebu

Zagreb

Povezanost rada

Sociologija