Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Jedno prakticiranje sociologije grada kao vrijednosne znanosti: prikaz knjige Ivana Rogića Nehajeva: Tko je Zagreb? (znanstvena komunikacija) (CROSBI ID 87718)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Seferagić, Dušica Jedno prakticiranje sociologije grada kao vrijednosne znanosti: prikaz knjige Ivana Rogića Nehajeva: Tko je Zagreb? (znanstvena komunikacija) // Sociologija sela, g. 36 139/142 (1998), 1/4; 161-167-x

Podaci o odgovornosti

Seferagić, Dušica

hrvatski

Jedno prakticiranje sociologije grada kao vrijednosne znanosti: prikaz knjige Ivana Rogića Nehajeva: Tko je Zagreb? (znanstvena komunikacija)

U znanstvenoj raspravi o knjizi I. Rogića autorica kritički razmatra autorov pristup kojim se Zagreb smatra osobom (personifikacija, gotovo apoteoza) koja ima nacionalnu zadaću da bude centar izvrsnosti i da pronosi nacionalni identitet u odnosu na druge gradove i naselja koji su u hijerarhiji na nižoj razini. Autorica smatra da je Zagreb grad izuzetne složenosti koga čine svi njegovi stanovnici, kako oni siromašni i besprizorni tako i elite, te da uz ulogu pronošenja izvrsnosti Zagreb stvara i najviše sirotinje, nezaposlenih te ima niz velikih problema najrazličitijih vrsta kojima ne može ovladati.

velegrad; metropola; osoba; zadaća; elitna uloga; centar izvrsnosti; identitet

nije evidentirano

engleski

Practicing an Urban Sociology as a Value-oriented Science about the Book of Ivan Rogić Nehajev: Who is Zagreb?

nije evidentirano

large town; metropolis; task; elitic role; excellency center; identity

nije evidentirano

Podaci o izdanju

g. 36 139/142 (1/4)

1998.

161-167-x

objavljeno

0038-0326

Povezanost rada

Sociologija