Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ekonomski aspekti nasilja nad ženama i njihovom djecom: Žene i zapošljavanje – Utjecaj nasilja na djecu (CROSBI ID 765579)

Druge vrste radova | izvještaj

Maslić Seršić, Darja Ekonomski aspekti nasilja nad ženama i njihovom djecom: Žene i zapošljavanje – Utjecaj nasilja na djecu // Izvještaj o istraživanju provedenom u suradnji s Autonomsnom ženskom kućom Zagreb i pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti. 2009.

Podaci o odgovornosti

Maslić Seršić, Darja

hrvatski

Ekonomski aspekti nasilja nad ženama i njihovom djecom: Žene i zapošljavanje – Utjecaj nasilja na djecu

Izvještaj sadrži 80 stranica teksta u kojem su opisane metode i rezultati istraživanja ekonomskih aspekata obiteljskog nasilja nad ženama i njihovom djecom. Istraživanje je provedeno na uzorku (N=260) zlostavljanih žena, korisnica nevladinih organizacija za pomoć ženama izloženim obiteljskom nasilju.U okviru istraživanja konstruiran je Upitnik ekonomskog i financijskog nasilja nad ženama u obiteljskom kontekstu. Istražene su njegove posljedice te povezanost s drugim oblicima nasilja, radnom ulogom i ponašanjem žena. Predložene su smjernice socijalnih tretmana čiji je cilj prevencija i ublažavanje posljedica obiteljskog nasilja. Izvještaju su priloženi upitnici korišteni u istraživanju.

obiteljsko nasilje; ekonomsko obiteljsko nasilje

nije evidentirano

engleski

Economical Aspets of Family Violence: Abused Women and Employment - The Imapct of Violence on Children

nije evidentirano

family violence; economic violence in family context

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Izvještaj o istraživanju provedenom u suradnji s Autonomsnom ženskom kućom Zagreb i pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti

2009.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Psihologija