Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Studija istraživanja tržišta kogeneracije u Republici Hrvatskoj (CROSBI ID 765574)

Druge vrste radova | elaborat/studija

MALJKOVIĆ, Danica ; JAKŠIĆ, Dražen ; MATIJAŠEVIĆ, Nikola ; VUKMAN, Sara ; TOT, Mario Studija istraživanja tržišta kogeneracije u Republici Hrvatskoj // Energetski institut Hrvoje Požar. 2009.

Podaci o odgovornosti

MALJKOVIĆ, Danica ; JAKŠIĆ, Dražen ; MATIJAŠEVIĆ, Nikola ; VUKMAN, Sara ; TOT, Mario

hrvatski

Studija istraživanja tržišta kogeneracije u Republici Hrvatskoj

U svom proizvodnom programu energetskih postrojenja Končar d.d. proizvodi dijelove ili kompletna rješenja (po principu ključ u ruke) hidroelektrana, transformatorskih stanica, termoelektrana, crpnih stanica i brodova. U proizvodnom programu termoelektrana Končar izrađuje rasklopna postrojenja, generatore i popratne generatorske sustave te elektropostrojenja vlastite potrošnje. Studija Naručitelju treba dati pregled potencija tržišta kogeneracije u Republici Hrvatskoj. U ovoj studiji istraženo je tržišta potencijalnih kogeneracijskih postrojenja na području Republike Hrvatske te je dan jasan i cjelovit pregled postojećih postrojenja kao i procjena tržišta i potreba za kogeneracijskim tehnologijama. Također, pri analizi potencijalnih tržišta kogeneracijskih sustava poseban naglasak je stavljeni na vrstu primarnog goriva, tipu turbine, potrebama za električnom, odnosno toplinskom energijom u razmatranom području, tipu kogeneracijskog postrojenja i postojanje konkurentnih tvrtki na ovom području. U studiji je dan pregled i lokacije postojećih kogeneracijskih postrojenja, njihovu nazivna električna snaga, vrstu i namjena toplinske energije te planirani početak rada ukoliko se radi o novom postrojenju. Konstatirano je tehničko stanje u kojem se pojedino kogeneracijsko postrojenje nalazi i procijenjena potreba za rekonstrukcijom ili rehabilitacijom postojećeg pogona. S obzirom na zakonodavno okruženje koje je na snazi u RH ocjenjena je zainteresiranost investitora za ishođenjem statusa povlaštenog proizvođača električne energije.

Končar; kogeneracija; tržište; Hrvatska; industrija; usluge

nije evidentirano

engleski

Cogeneration Market Research Study in Croatia

nije evidentirano

Koncar; cogeneration; market; Croatia; industry; services

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Energetski institut Hrvoje Požar

2009.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika