Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Senzorska ocjena vina metodom profil okusa (CROSBI ID 331439)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kostelić, Darija Senzorska ocjena vina metodom profil okusa / Mandić, Milena L. (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2000

Podaci o odgovornosti

Kostelić, Darija

Mandić, Milena L.

hrvatski

Senzorska ocjena vina metodom profil okusa

Svrha ovog rada bila je senzorski ocijeniti kakvoću vina. Ispitivanja su provedena na stolnom vinu Kevedinaka i visokokvalitetnom vinu Rajnski rizling iz kecskemetskog vinogorja, Mađarska. Upotrebljena je modificirana deskriptivna metoda profila okusa. Osam analitičara ocijenjivalo je intenzitet četrnaest organoleptičkih svojstava. Podaci dobiveni ocijenjivanjem statistički su obrađeni i grafički prikazani zbog jednostavnije usporedbe. Rezultati pokazuju da oba vina uglavnom zadovoljavaju zahtjeve koji se postavljaju za te tipove vina. Ukazano je na mogućnost upotrebe ove metode u senzorskoj analizi vina u budućnosti s obzirom na to da omogućuje identifikaciju i kvantifikaciju velikog broja parametara koji se smatraju bitnima za kakvoću vina.

vino; senzorska ocjena; metoda profila okusa

nije evidentirano

engleski

Sensory evaluation of wine by the method of taste profile

nije evidentirano

wine; sensory evaluation; taste profile method

nije evidentirano

Podaci o izdanju

50

18.09.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

nije evidentirano