Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Plan uređenja pješačkih staza i šetnica na području naselja Mali i Veli Lošinj (CROSBI ID 750976)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Klarić, Zoran ; Telišman-Košuta, Neda Plan uređenja pješačkih staza i šetnica na području naselja Mali i Veli Lošinj // Institut za turizam, Zagreb. 1999.

Podaci o odgovornosti

Klarić, Zoran ; Telišman-Košuta, Neda

hrvatski

Plan uređenja pješačkih staza i šetnica na području naselja Mali i Veli Lošinj

Područje naselja Mali i Veli Lošinj čini prostor najveće koncentracije stanovništva i smještajnih turističkih kapaciteta ne samo na području Kvarnerskih otoka, nego i na cijelom otočnom prostoru Jadrana. Lokacije smještajnih kapaciteta u Velom i Malom Lošinju, u najvećoj mjeri izdvojenih od gradskih jezgri te koncentriranih u šumskim predjelima Čikata, Sunčane uvale i poluotoka Punta, kao i obilježja suvremene turističke potražnje upućuje na potencijalno vrlo značajnu orijentaciju gostiju na šetnje i pješačenje. Stoga se obogaćivanje već postojeće ponude staza i šetnica može smatrati bitnim kvalitativnim pomakom za cjelokupnu turističku ponudu Malog i Velog Lošinja. Ova vrsta rekreacijske ponude značajna je u kontekstu razvojne orijentacije Malog i Velog Lošinja na zdravstvenni turizam kao novog turističkog proizvoda tih destinacija, a za čiji je uspješan razvoj upravo ponuda staza i šetnica jedan od osnovnih preduvjeta.

turizam; pješačke staze; Mali Lošinj; Veli Lošinj; Hravstka

nije evidentirano

engleski

The plan of trails and walking paths in the area of Mali and Veli Lošinj

nije evidentirano

tourism; woking path; Mali Lošinj; Veli Lošinj; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

1999.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija