Najznačajniji štetnici, bolesti i korovi u uzoju povrća (CROSBI ID 7074)
Autorska knjiga | priručnik
Podaci o odgovornosti
Raspudić, Emilija ; Jurković, Draženka ; Vrandečić, Karolina ; Štefnić, Edita ; Šamota, Davor ; Baličević, Renata ; Rozman, Vlatka ; Liška, Anita ; Ranogajec, Ljubica
Raspudić, Emilija
hrvatski
Najznačajniji štetnici, bolesti i korovi u uzoju povrća
Priručnik je podijeljen u nekoliko poglavlja. Poglavlje štetnici povrća obuhvaća štetnike u tlu, štetnike krumpira, rajčice i paprike, kupusnjača i luka. Opisani su glavni štetnici na pojedinim povrtnim kulturama uz sliku štetnog organizma, biologiju i simptome napada te mjere suzbijanja. Od bolesti na povrća obuhvaćeni su polifagni uzročnici bolesti, bolesti krastavaca, luka, salate, graha i graška, kupusa, mrkve, celera i pastrnjaka. Opisani su uzročnici bolesti s slikama simptoma i oštećenja te mjere suzbijanja. U poglavlju najznačajniji korovi u povrću opisani su korovi u proizvodnji povrća uz slike, vrijeme cvatnje i visinu pojedinog korova. U poglavlju sredstva za zaštitu povrća dan je naglasak na karancu, te na pripravke koje se koriste u suzbijanju važnih štetočinja u proizvodnji povrća u zaštićenom i otvorenom prostoru. Poglavlje o skladištenju povrća opisuje skladištenje i doradu povrtnih kultura s posebnim naglaskom na uvjete koji bi morali vladati pri čuvanju raznih vrsta povrća. Na kraju su prikazani ekonomski aspekti zaštite povrća
povrće ; štetnici ; bolesti ; korovi
nije evidentirano
engleski
The most important pests, diseases and weeds in the vegetables
nije evidentirano
vegetables ; pests ; diseases ; weeds
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Osijek: Županija Osječko-baranjska
2009.
978-953-7243-18-0
64
objavljeno