MORFOLOŠKA SVOJSTVA I KEMIJSKI SASTAV PLODOVA PAPRIKE UZGOJENIH U HIDROPONU (CROSBI ID 357565)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Katović, Tonko
Dobričević, Nadica
hrvatski
MORFOLOŠKA SVOJSTVA I KEMIJSKI SASTAV PLODOVA PAPRIKE UZGOJENIH U HIDROPONU
Provedeno je istraživanje kvalitete plodova pet hibridnih kultivara paprike:Atol, Blondy, Mazurka, Menta i Vedrana, uzgojenih u hidroponu i na kamenoj vuni. Plodovi su analizirani u tri navrata tijekom plodonošenja. U laboratoriju su određivani: masa mesa, sjemena, sjemene lože i peteljke i masa otpada. Provedene su kemijske analize kvalitete plodova: suha tvar(%, količina topljive suhe tvari(%), pH-vrijednost, ukupna kiselost(% limunske kiseline), količina C-vitamina(mg/100 g). temeljem dobivenih rezultata ustanovljeno je da 5 kultivara paprike uzgojenih na kamenoj vuni ima zadovoljavajuću kvalitetu plodova.
Kultivar paprike; kvaliteta plodova; hidropon; kamena vuna
nije evidentirano
engleski
Morphology characteristic and chemical composition pepper fruit grown hydroponically
nije evidentirano
Pepper cultvars; quality of fruit; hydroponics; rockwool
nije evidentirano
Podaci o izdanju
28
30.11.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb