Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj genotipa na kakvoću svinjskog mesa (CROSBI ID 78354)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Senčić, Đuro ; Kralik, Gordana ; Petričević, Antun Utjecaj genotipa na kakvoću svinjskog mesa // Poljoprivreda (Osijek), 2 (1996), 1-2; 41-46

Podaci o odgovornosti

Senčić, Đuro ; Kralik, Gordana ; Petričević, Antun

hrvatski

Utjecaj genotipa na kakvoću svinjskog mesa

U mesu porijeklom od četiri genotipa svinja (veliki jorkšir, švedski landras, linija 1, linija 3) istraživani su pokazatelji kakvoće (pH1, pH2, sposobnost vezanja vode, konzistencija, boja), te njihova povezanost. Meso svinja navedenih genotipova imalo je normalnu kakvoću, a fenotipska povezanost između pokazatelja kakvoće bila je uglavnom slaba i sukladna literaturnim podacima.

genotip ; kakvoća mesa ; korelacija

nije evidentirano

engleski

Influence of genotype on pig meat quality

nije evidentirano

genotype ; meat quality ; correlation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

2 (1-2)

1996.

41-46

objavljeno

1330-7142

Povezanost rada

Šumarstvo