izvor podataka: crosbi
!
Utjecaj genotipa na kakvoću svinjskog mesa (CROSBI ID 78354)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Senčić, Đuro ; Kralik, Gordana ; Petričević, Antun
Utjecaj genotipa na kakvoću svinjskog mesa // Poljoprivreda (Osijek), 2 (1996), 1-2; 41-46
Podaci o odgovornosti
Senčić, Đuro ; Kralik, Gordana ; Petričević, Antun
hrvatski
Utjecaj genotipa na kakvoću svinjskog mesa
U mesu porijeklom od četiri genotipa svinja (veliki jorkšir, švedski landras, linija 1, linija 3) istraživani su pokazatelji kakvoće (pH1, pH2, sposobnost vezanja vode, konzistencija, boja), te njihova povezanost. Meso svinja navedenih genotipova imalo je normalnu kakvoću, a fenotipska povezanost između pokazatelja kakvoće bila je uglavnom slaba i sukladna literaturnim podacima.
genotip ; kakvoća mesa ; korelacija
nije evidentirano
engleski
Influence of genotype on pig meat quality
nije evidentirano
genotype ; meat quality ; correlation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove