Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 449540

Uključenost učenika u školska športska društva na području posebne državne skrbi


Badrić, Marko; Barić, Antun; Gelemanović, Ivan
Uključenost učenika u školska športska društva na području posebne državne skrbi // 16. ljetna škola kineziologa Republike Hrvatske Antropološke, metodičke, metodološke i stručne pretpostavke rada u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije : zbornik radova / Findak, Vladimir (ur.).
Zagreb: Hrvatski kineziološki savez, 2007. str. 395-400 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


Naslov
Uključenost učenika u školska športska društva na području posebne državne skrbi
(Involvement of students in school sports association on areas of special state concern)

Autori
Badrić, Marko ; Barić, Antun ; Gelemanović, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
16. ljetna škola kineziologa Republike Hrvatske Antropološke, metodičke, metodološke i stručne pretpostavke rada u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije : zbornik radova / Findak, Vladimir - Zagreb : Hrvatski kineziološki savez, 2007, 395-400

ISBN
978-953-95082-2-3

Skup
Ljetna škola kineziologa Republike Hrvatske (16 ; 2007)

Mjesto i datum
Poreč, Hrvatska, 19.-23.06.2007

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Učenici; školski šport; škola
(Students; school sports; school)

Sažetak
Istraživanje se odnosilo na prostor Sisačko-moslavačke županije tj. na dio koji je tijekom rata bio pod okupacijom. Osnovne škole postaju na ovom prostoru jedini čimbenik institucionalnog odgoja i obrazovanja i poželjne socijalizacije učenika. Cilj rada je utvrditi frekvenciju uključenosti učenika u rad školskih športskih društava, te utvrditi koje promjene valja provesti u osnovnim školama da bi došlo do napredovanja prema sustavnosti odgoja i obrazovanja za veću uključenost učenika u rad školskih športskih društava. Uzorak istraživanja čini 151 učenik i učenica osmih razreda iz različitih škola po lokaciji, opremljenosti i socijalnom okružju, a zajedničko je da se svi ispitanici nalaze na području posebne državne skrbi, te imaju registrirana Školska športska društva. Na osnovu rezultata provedenog istraživanja zaključujemo da je stanje na području posebne državne skrbi vrlo zabrinjavajuće zbog malog broja uključenih učenika u rad školskog športskog društva. Kako je istraživanje provedeno na učenicima osmih razreda pretpostavlja se da su oni trebali steći naviku i spoznati važnost svakodnevnog tjelesnog vježbanja, rezultati su još više poražavajući.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Pedagogija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
227-2271694-1696 - Kineziološka edukacija u predškolskom odgoju i primarnom obrazovanju (Ivan Prskalo, )

Ustanove
Učiteljski fakultet, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Marko Badrić, (319776)