Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Novostvoreni hibrid suncokreta - Favorit (CROSBI ID 750958)

Druge vrste radova | ostalo

Krizmanić, Miroslav ; Jukić, Vladimir ; Vratarić, Marija ; Bilandžić, Marijan Novostvoreni hibrid suncokreta - Favorit // Rješenje Ministarstva poljoprivrede i šumarstva RH broj 525-02-99-02. 1999.

Podaci o odgovornosti

Krizmanić, Miroslav ; Jukić, Vladimir ; Vratarić, Marija ; Bilandžić, Marijan

hrvatski

Novostvoreni hibrid suncokreta - Favorit

Novostvoreni hibrid suncokreta Helianthus annuus L. Poljoprivrednog instituta Osijek je hibrid Favorit. Tijekom 1996., 1997. i 1998. godine na lokacijama Osijek, Karanac i Bizovac u Sortnim komisijskim pokusima ovaj hibrid je ispitivan pod šifrom OS-H-33 u usporedbi sa standardnim hibridom Orion. Na temelju razmatranja obrađenih konačnih rezultata trogodišnjeg ispitivanja sorte u pokusnom polju i laboratoriju, Povjerenstvo za priznavanje sorti ratarskog bilja, povrća i cvijeća pri Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva R. Hrvatska , priznalo je ovaj hibrid kao novostvoreni hibrid suncokreta pod nazivom FAVORIT.Rezultati ispitivanja su pokazali da ovaj hibrid u bitnim svojstvima nadmašuje standardnu sortu i to u prinosu zrna, otpornosti na polijeganje i glavne bolesti, a ima i veći sadržaj ulja i bjelančevina u zrnu.

OS-H-33; novi hibrid suncokreta; Favorit

nije evidentirano

engleski

The newly recognized sunflower hybrid - Favorit

nije evidentirano

OS-H-33; new sunflower hybrid; Favorit

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Rješenje Ministarstva poljoprivrede i šumarstva RH broj 525-02-99-02

1999.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)