Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Novopriznati kultivar soje - KUNA (CROSBI ID 750957)

Druge vrste radova | ostalo

Vratarić, Marija ; Sudarić, Aleksandra Novopriznati kultivar soje - KUNA // Rješenje Ministarstva poljoprivrede i šumarstva RH - 525-02-97-02. 1997.

Podaci o odgovornosti

Vratarić, Marija ; Sudarić, Aleksandra

hrvatski

Novopriznati kultivar soje - KUNA

Novostvoreni kultivar soje Glycine max (L) Merrill Poljoprivrednog instituta Osijek je kultivar Kuna. Tijekom 1994., 1995. i 1996. godine na lokacijama:Šašinovečki Lug, Poljoprivredni institut Osijek, Agronomski fakultet Zagreb i PZC Osijek u Sortnim komisijskim pokusima ova sorta je ispitivana pod šifrom OS-492 u usporedbi sa standardima, Marija, Dubravka i Drina. Na temelju razmatranja obrađenih konačnih rezultata trogodišnjeg ispitivanja sorte u pokusnom polju Komisija za priznavanje, odobravanje i zaštitu sorti ratarskog i povrtlarskog bilja predložila je da se novostvorena sorta soje pod nazivom KUNA, prizna, jer u bitnim svojstvima nadmašuje standarde Mariju, Dubravku i Drinu sa kojima je uspoređivana novostvorena sorta Kuna ostvarila je veći prinos, a u ostalim svojstvima (vrijeme zriobe, polijeganje, pucanje mahuna, bolesti) je na nivou ili bolja od standarda.

OS-492; nova sorta soje; Kuna

nije evidentirano

engleski

The newly recognized soybean cultivar - KUNA

nije evidentirano

OS-492; new soybean cultivar; Kuna

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Rješenje Ministarstva poljoprivrede i šumarstva RH - 525-02-97-02

1997.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)