Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

O sličnostima i razlikama (Vladimir Brodnjak, Razlikovni rječnik srpskog i hrvatskog jezika, Školske novine, Zagreb 1991) (CROSBI ID 159005)

Prilog u časopisu | stručni rad

Badurina, Lada O sličnostima i razlikama (Vladimir Brodnjak, Razlikovni rječnik srpskog i hrvatskog jezika, Školske novine, Zagreb 1991) // Fluminensia, 1-2 (1991), 223-225

Podaci o odgovornosti

Badurina, Lada

hrvatski

O sličnostima i razlikama (Vladimir Brodnjak, Razlikovni rječnik srpskog i hrvatskog jezika, Školske novine, Zagreb 1991)

Osvrt na „Razlikovni rječnik srpskog i hrvatskog jezika“ Vladimira Brodnjaka bio je povodom da se uvodno predstavi poseban tip rječnika – razlikovni rječnik. Potom se podsjetilo na ranija hrvatska iskustva u izradi tog tipa rječnika (Julije Benešić te Petar Guberina i Kruno Krstić). U prikazu su Brodnjakova leksikografskog djela istaknute neke njegove vrijednosti, pogotovo u odnosu na druga slična izdanja (nažalost, u velikoj mjeri amaterska), ali je upozoreno i na njegove manjkavosti.

hrvatski jezik; srpski jezik; rječnik; Vladimir Brodnjak

nije evidentirano

engleski

On similarities and differences (Vladimir Brodnjak, Razlikovni rječnik srpskog i hrvatskog jezika, Školske novine, Zagreb 1991)

nije evidentirano

Croatian language; Serbian language; dictionary; Vladimir Brodnjak

nije evidentirano

Podaci o izdanju

1-2

1991.

223-225

objavljeno

0353-4642

Povezanost rada

Filologija