Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Zašiljeno pero ili: O polemici s razlogom (Ivo Pranjković, Sučeljavanja: Polemički dueli oko hrvatskoga jezika i pravopisa, Disput, Zagreb, 2008) (CROSBI ID 158861)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Badurina, Lada Zašiljeno pero ili: O polemici s razlogom (Ivo Pranjković, Sučeljavanja: Polemički dueli oko hrvatskoga jezika i pravopisa, Disput, Zagreb, 2008) // Philological studies (Skopje), 2 (2008),

Podaci o odgovornosti

Badurina, Lada

hrvatski

Zašiljeno pero ili: O polemici s razlogom (Ivo Pranjković, Sučeljavanja: Polemički dueli oko hrvatskoga jezika i pravopisa, Disput, Zagreb, 2008)

Članak je prikaz sabranih polemičkih tekstova Ive Pranjkovića Sučeljavanja: Polemički dueli oko hrvatskoga jezika i pravopisa, Disput, Zagreb, 2008. I tim se svojim djelom Ivo Pranjković predstavio kao jedan od rijetko dobrih, vještih i uspješnih polemičara u hrvatskome jezikoslovlju, polemičara kojemu je polemičnost jedna od najprepoznatljivijih osobina. U prikazu se također pledira za nov način promišljanja o polemici kao žanru, napose o polemici u znanosti. Autorica prikaza zaključuje da će i ove Pranjkovićeve polemike biti dobar poticaj za rehabilitaciju polemike u znanstvenome diskursu.

polemika; Ivo Pranjković; akademski diskurs

nije evidentirano

engleski

Pointed quill or: On polemics on purpose

nije evidentirano

polemics; Ivo Pranjković; academic discourse

nije evidentirano

Podaci o izdanju

2

2008.

objavljeno

1857-6060

Povezanost rada

Filologija