Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 443216

Određivanje udjela ukupnih flavonoida u raznim vrstama meda


Bručić, Hrvoje
Određivanje udjela ukupnih flavonoida u raznim vrstama meda, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 443216 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje udjela ukupnih flavonoida u raznim vrstama meda
(Determination of total flavonoid content in various honey varieties)

Autori
Bručić, Hrvoje

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
02.12

Godina
2009

Stranica
43

Mentor
Marković, Ksenija

Ključne riječi
med; flavonoidi; ANOVA; t-test
(honey; flavonoids; ANOVA; t-test)

Sažetak
U ovom radu analizirano je 40 uzoraka meda, 7 uzoraka bagremovog meda, 12 uzoraka kestenovog meda, 4 uzorka lipovog meda te 17 uzoraka livadnog meda, hrvatskog porijekla. Provedeno je određivanje ukupnih flavonoida pri čemu je svaki od 40 uzoraka meda analiziran u trima paralelnim mjerenjima. Sadržaj ukupnih flavonoida kretao se u rasponu od 0, 290 mg QE/100 g meda do 4, 515 mg QE/100 g meda, s prosjekom od 1, 512 mg QE/100 g meda, za bagremov med ; od 3, 477 mg QE/100 g meda do 11, 988 mg QE/100 g meda, s prosjekom od 6, 951 mg QE/100 g meda, za kestenov med ; od 3, 087 mg QE/100 g meda do 5, 893 mg QE/100 g meda, s prosjekom od 4, 626 mg QE/100 g meda, za lipov med ; te od 0, 403 mg QE/100 g meda do 11, 012 mg QE/100 g meda, s prosjekom od 4, 950 mg QE/100 g meda za livadni med. Najviši prosječni udjel ukupnih flavonoida određen je u medu kestena, a najniži u medu bagrema dok livadni med i med lipe imaju podjednaki udjel ukupnih flavonoida.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( POIROT)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ksenija Marković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bručić, Hrvoje
Određivanje udjela ukupnih flavonoida u raznim vrstama meda, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Bručić, H. (2009) 'Određivanje udjela ukupnih flavonoida u raznim vrstama meda', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bru\v{c}i\'{c}, H.}, year = {2009}, pages = {43}, keywords = {med, flavonoidi, ANOVA, t-test}, title = {Odre\djivanje udjela ukupnih flavonoida u raznim vrstama meda}, keyword = {med, flavonoidi, ANOVA, t-test}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bru\v{c}i\'{c}, H.}, year = {2009}, pages = {43}, keywords = {honey, flavonoids, ANOVA, t-test}, title = {Determination of total flavonoid content in various honey varieties}, keyword = {honey, flavonoids, ANOVA, t-test}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font